רכיבים:

3 תבניות אינגליש קייק

1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

1 שקית (300 גרם) של תערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט"

500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"

1 כפית תמצית וניל איכותית

7 כפות אבקת סוכר

30 גרם קורנפלור

גרידת לימון מ1/2 לימון

1 ביצה, טרופה ומדוללת עם מעט חלב

80 גרם סוכר

60 גרם מים

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב בקערה גבינה לבנה, תמצית וניל, אבקת סוכר, גרידת לימון, ביצה וקורנפלור.
  2. לפרוש את הבצק על משטח העבודה, למרוח את מלית הגבינה ולשבץ בפירות יער. לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
  3. לשמן מעט את התבנית, להניח את השושנים בצמידות ולהבריש בביצה.
  4. להתפיח כשעה, ולאפות בתנור שחומם לכ-160° במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
  5. להכנת סירופ הסוכר- יש להרתיח מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
  6. עם סיום האפייה להבריש את העוגה בעודה חמה בסירופ סוכר.