השייק הזה עשיר בירקות עליים, והם בעצמם מלאים בברזל. נבטי החמניה נותנים שדרוג וטעם מיוחד וגם הם עשירים בברזל ואבץ.

יש בהם מינרליים נוספים שנחשביים לנוגדי חיצון חזקים שעוזרים להילחם בסרטן (או לפחות לעזור ולמנוע), וגם בדלקות כרוניות.

המשמשים, אם לא ידעתם, עשירים מאוד בברזל, ומוסיפים מתיקות (כי צריכים, לא?), ולסיום, השקדים שנותנים לנו את הקראנץ'.

 

המצרכים:

כוס עלי תרד שטופים

חצי כוס נבטי חמניה

חצי סלק אדום בינוני, חתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי

חופן פטרוזיליה

תפוח ירוק חתוך לרבעים

5 משמשים מיובשים (עדיף אורגניים)

6-8 שקדים טבעיים (מומלץ להשרות כשעתיים במים)

כוס מים קרים

נטחן את כל הרכיבים בבלנדר למרקם אחיד וסמיך. אם רוצים ניתן לסחוט את הסלק והסלרי במכונת מיצים ולהכין את השייק על בסיס המיץ שקיבלנו. במקרה זה נוסיף מים לפי הסמיכות הרצויה.

המתכון של: שלי לרון -אברהם, שף של אוכל בריא