כמידי שנה ערכנו סקירת סופגניות במיוחד עבורכן כדי שתאכלו את הטובות והטעימות ביותר, ולא תבזבזו קלוריות לחינם. מבין שלל הסופגניות המושקעות שיש למאפיות המצוינות בישראל להציע, בחרנו את השוות, וגם אלה שאפשר להשאיר בחלון הראווה. להלן התוצאות:

בוטיק סנטרל | קלילות וממכרות בניחוח צרפתי 

בוטיק סנטרל - חנוכה 2018. צילום טל סיוון צפורין

סופגניות שהן בריושים. צילום: טל סיוון צפורין

מה הסיפור: הסופגניות של בוטיק סנטרל, רשת הפטיסרי שצברה לה מעריצים רבים (ומעריצה אחת ספציפית שביקשה להישאר בעילום שם כי לא הייתה במערכת בדיוק ביום בו קיבלנו את הסופגניות שלהם) פינקה השנה בקולקציית סופגניות בהומאז' לקינוחים קלאסיים ואהובים – קרם ברולה, טירמיסו, אלפחורס ופאי לימון. לצידן יש סופגניות נוטלה וריבה סטנדרטיות. הסופגניות של בוטיק סנטרל אינן מטוגנות ומכילות חצי מכמות הקלוריות שיש בסופגנייה רגילה.

מעניין לדעת: המשפט האלמותי של מרי אנטואנט היה "אם אין לחם תאכלו בריוש", לא עוגות.

בצק: עוגת בריוש מפנקת, אווירירית וקלילה, מה שנקרא "עננית".

יצירתיות: יש מחשבה וקונספט נכון אבל היה אפשר להשקיע יותר מבחינה חיצונית.

יקירת המערכת: סופגניית קרם ברולה.

ציון כולל: 8.5

מחירים: בריוש קלאסית – 7 ₪, בריוש מיוחדת – 9 ₪.

 

פיס אוף קייק | הכי טובות לטבעוניות

פיס אוף קייק. צילום: באדיבות פיס אוף קייק

געגועים להומר סימפסון. צילום: באדיבות פיס אוף קייק

מה הסיפור: קולקציית סופגניות צבעונית במיוחד על בסיס חמאה וחלב בגרסה הרגילה, ועל בסיס תחליפים שאינם מכילים מוצרים מן החי בגרסה הטבעונית. הסופגניות של פיס אוף קייק שמנמנות ועגלגלות ואפשר למצוא בקולקציה סופגניות אוריאו עם העוגיות האהובות, סופגניות פבלובה עם קרם פטיסייר בציפוי גלסאז' אדום או סופגניית עוגת גבינה אוכמניות במילוי גבינה מתוקה. בגרסה הטבעונית יש סופגניות פרי ברסט עם קרם נוגט, קצפת וקרקונט אגוזי לוז או סופגניית פיסטוק פטל בציפוי קרם פיסטוק ופרלה אדום.

מעניין לדעת: הסופגניות הרגילות נראות כמו רגילות, והטבעוניות בצורת דונאטס. ואם כבר דונאטס, הסניף הראשון של רשת "דאנקן דונאטס" שעשתה עלייה לישראל לכמה רגעים, נפתח ברחוב אבן-גבירול בתל-אביב בשנת 1996.

בצק: יש השקעה רבה בתפיחה של הבצק ובמקרם שלו, הוא מרגיש עשיר ונטול שמן מיותר.

יצירתיות: סופגניות יפות אבל לא נפלנו מהעיצובים, יחד עם זאת ילדים ימותו עליהן.

יקירת המערכת: סופגניית אוריאו כי אי אפשר לטעות באוריאו.

ציון כולל: 7

מחירים: רגילות – 5 ₪, מיוחדות – 9 ₪

 

ביסקוטי | חצי סופגנייה חצי עוגה

חנוכה בביסקוטי. צילום בועז לביא

מושקעות ויפיפיות. צילום: בועז לביא

מה הסיפור: סופגניות בהשראת עוגות אהובות וקלאסיות בגרסה מושחתת המיוצרת בעבודת יד. לסופגניות יש מילויים וציפויים מושקעים שמתכתבים עם "עוגות הויטרינה" המעוצבות של פעם, ואפשר למצוא ביניהן את הרד וולווט הממכרת במילוי קרם מסקרפונה וזיגוג אספרסו, היער השחור המפוארת במילוי קרם דובדבני אמרנה, או הקונקורד שמכורי השוקולד וודאי מכירים, במילוי גנאש שוקולד בלגי, ציפוי שוקולד מריר ושבבי מרנג קונקורד. יאמי. 

מעניין לדעת: עוגת רד וולוט הייתה פופולרית במיוחד בשנות ה-30 בארצות הברית.

בצק: קליל אבל יש יותר מידי מילוי בחלק מהסופגניות.

יצירתיות: מורגשת. אהבנו את הרעיון של קינוחים אהובים.

יקירת המערכת: רד וולוט. לא יעזור, זו העוגה הכי טובה בעולם.

ציון כולל: 8

מחירים: רגילות - 5 ₪, מיוחדות - 10 ₪. 

 

טאטי | מפנקות בלי התחכמויות

טאטי. צילום: באדיבות טאטי

טאטי. צילום: באדיבות טאטי

מה הסיפור: טאטי, שמגדירים עצמם כפטיסרי בולנז'רי בסגנון צרפתי, מציעים השנה קולקציית סופגניות הכוללת שישה טעמים מיוחדים, ביניהם ניתן למצוא את סופגניית הסינבון במילוי קרם פטיסייר קינמון וציפוי גבינת שמנת חמצמצה, סופגניית קפה אגוזים, סופגניית רום צימוקים או סופגניית פסיפלורה ושוקולד לבן שנותנת הרגשה טרופית במיוחד.

מעניין לדעת: פטיסרי זו קונדיטוריה, בולונז'רי זו מאפייה.

בצק: נעשה בעבודת יד ומבוסס על חמאה וחלב, נימוח בפה וטעים במיוחד.

יצירתיות: עיצובים יפים ונקיים בלי יותר מידי קשקושים. יצירתיות מעודנת.

יקירת המערכת: סופגניית שוקולד במילוי גנאש שוקולד וציפוי של שוקולד וסוכריות. פצצתית.

ציון כולל: 8

מחירים: רגילות - 6.5 ₪, מיוחדות 8.5 ₪. 

 

מתוקה | יצירתיות מרקיעת שחקים

סופגניות מתוקה. צילום בני גם זו לטובה

סופגניות שובבות בקלאס. צילום: בני גם זו לטובה

מה הסיפור: מתוקה השיקו השנה שלוש קולקציות של סופגניות מיוחדות. האחת, ליין מוקפד ויצירתי עם דגש על טעם ואסתטיקה שמאופיינים בשימוש במגוון חומרי גלם משובחים. בליין היצירתי אפשר למצוא סופגניית צ'אנקי שהוא השילוב הקדוש של בננה, אגוזים ושוקולד בסופגנייה, או סופגניית בראוני שוקולד רכה עם גאנש שוקולד עשיר וקוביות בראוני מתוקה בזיגוג שוקולדי. הקולקצייה השנייה נעשתה בשיתוף "עלית", וכוללת סופגניות המבוססות על מותגי השוקולד המצליחים ביניהם פסק זמן ומקופלת לבנה. הקולקצייה השלישית היא קולקצייה "האדומות" שנוצר בהשראת הלוגו של מתוקה, במלאת 20 שנה לקונדיטוריה, עם סופגניות פירות יער ו... בזוקה! ויש גם סופגניות טבעוניות.

מעניין לדעת: בישראל חי אמן בשם בזוקה ג'ו, והוא אפילו נחשב.

בצק: לא שומני וקליל יחסית.

יצירתיות: בשיא. לא האמנו שאפשר להפוך בזוקה לסופגנייה, אבל זה אפשרי ואפילו טעים.

יקירת המערכת: סופגנייה בראוני שוקולד, מפנקת, עשירה ומושלמת ליד הקפה של ארבע. 

ציון כולל: 8

מחירים: רגילות - 7 ₪, מיוחדות - 12 ₪. 

 

נומילי פטיסרי | הכי אלגנטיות שיש

נומילי פטיסרי- סופגניות - צילום דניאל לילה

נומילי פטיסרי- סופגניות - צילום: דניאל לילה

מה הסיפור: המילה שהכי מייצגת את נומילי פטיסרי היא אלגנטיות. כל הסופגניות המושקעות של מאפיית הבוטיק עשויות מחמצת טבעית ו-100% חמאה, ומטוגנות מדי יום בשמן קנולה בתנאים מבוקרים. המחמצת הטבעית, אותה מטפחים בפטיסרי כבר שנים, יוצרת תפיחה חזקה יותר לבצק הסופגניות, טעמים עמוקים ומרקם נימוח יותר. אפשר למצוא בקולקציה סופגניות במילוי גנאש שוקולד חלב-קרמל בעיטור אורז תפוח מקורמל, סופגניות במילוי קרם פרלינה אגוזי-לוז בציפוי ברס או סופגניות במילוי גנאש שוקולד בלגי בעיטור שטרוייזל קקאו. ויש גם טבעוניות. 

מעניין לדעת: מגדל אייפל מתכווץ בכ-15 ס"מ בחודשי החורף. 

בצק: בצק איכותי מאוד מחומרי גלם המיובאים מצרפת. תכלס? מרגישים.

יצירתיות: לא הצד החזק שלהן, יחסית פשוטות מבחינת מראה.

יקירת המערכת: סופגניית קרם פטיסייר מ-100% וניל אמיתי בעיטור שטרוייזל וניל. תענוג.

ציון כולל: 8.5

מחירים: רגילות - 9 ש"ח, מיוחדות - 10 ש"ח. 

 

סייעו בהכנת הכתבה, טעמו, דגמו וצילמו: סיגל רוזנר, קארין חג'ג' ליאת מלכא וניצן סניור