אתר מתכונים ראשון וייחודי מסוגו FOODY, מכיל אלפי מתכונים של אושיות האוכל הגדולות ביותר בארץ דוגמת ישראל אהרוני, קרין גורן, משה שגב, אבי לוי, ועשרות בלוגרים מובילים ביניהם רחלי קרוט, עז תלם, אפרת ליכטנשטט, נטלי- עוגיונט, יונית צוקרמן, אלון שבו ועוד. לכבוד החג, בחרו נבחרת הבלוגרים של FOODY לשתף אותנו בארבעה מתכונים מארבעה חומרי גלם שיככבו בליל הסדר שלהם.

נטלי לוין - קונדיטורית

 

חומר הגלם שלי בפסח: שוקולד

למה: קל מאוד להכין אתו קינוחים ללא קמח, לא דרושות יותר מדי המרות, ולעתים דווקא הגרסה נטולת הגלוטן יותר טעימה. למשל, עוגת שוקולד ללא קמח היא הרבה יותר טעימה ופאדג'ית בעיני מעוגת שוקולד רגילה. שוקולד הוא חומר גלם שכולם אוהבים ואפשר להכין ממנו מבחר של קינוחים ומנות כמו עוגות, עוגיות, קינוחים בכוסות, ממתקים ועוד, ובכך ליצור מגוון רחב של קינוחים.

טיפ: שוקולד מאוד רגיש בהמסה ועלול להישרף, לכן חשוב לקצוץ אותו לפני ולהמיס בפולסים במיקרוגל. בנוסף, חשוב להשתמש בשוקולד טרי ולא בכזה ש"ישב" יותר מדי זמן במזווה.

מתכון מנצח לפסח: עוגיות שוקולד סופר רכות ופאדג'יות בלי טיפה של קמח, ועם קצת מלח שמדגיש עוד יותר את השוקולדיות שלהן. 

צילום: נטלי לוין

צילום: נטלי לוין

מצרכים ל- 20 עוגיות:

עוגיות

· 200 גרם שוקולד מריר

· 125 גרם חמאה

· 2 ביצים L

· 100 גרם או 1/2 כוס סוכר לבן

· 100 גרם או 1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה

· 1/4 כפית מלח דק

· 130 גרם קורנפלור

· 3 כפות או 30 גרם אבקת קקאו

· כפית אבקת אפייה

פיזור

קורט מלח ים אטלנטי

אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר, סוכר, חום ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס. מערבלים במהירות בינונית עד שאחיד.

מוסיפים קורנפלור, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה, שוקולדית ומבריקה.

בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים תלוליות מהתערובת ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.

מפזרים מעט מלח גרוס על גבי העוגיות.

אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות. מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור פוחסים אותן בעדינות עם תחתית של כוס כדי לשטח אותן מעט (לא חובה, אבל מוסיף).

מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות: אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח אורז. 

נטלי לוין. צילום: אפיק גבאי

נטלי לוין. צילום: אפיק גבאי

 

אולגה טוכשר - מתמחה באוכל טבעוני

 

חומר הגלם שלי בפסח: קוקוס.

למה: בפסח חומר הגלם הזה מקבל ערך מוסף, מכיוון שהוא כשר לפסח ומשתלב נפלא עם חומרי גלם אחרים, כמו למשל שוקולד.

טיפ: כשעובדים עם מוצרי קוקוס, כדאי לבחור מוצרים כמה שיותר איכותיים, כדי לא רק ליהנות מהטעם הבולט הנפלא, אלא גם מכל הערכים התזונתיים שיש בקוקוס.

מתכון מנצח לפסח: פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער. קינוח מושלם בלי מוצרי חלב שמכינים בקלות מבעוד מועד ומגישים לאורחים באהבה.

מצרכים ל- 8 מנות

פנקוטה
· 12 גרם אבקת ג'לטין

· 60 מ"ל או 1/4 כוס מים

· 500 מ"ל קרם קוקוס

· 100 מ"ל או 1/3 כוס חלב סויה

· 50 גרם או 1/4 כוס סוכר לבן

· 1 כפית תמצית וניל

רוטב
· 200 גרם פירות יער קפואים

· 2 כפות סוכר לבן

צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

אופן הכנה

בכלי קטן מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל-10-15 דקות עד שהג'לטין יספח את כל הנוזלים.

בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. לא מביאים לרתיחה.

מעבירים את הג'לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס.

יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.

מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.

לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.

יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.

הערות: אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!

• אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית.

אולגה טוכשר. צילום שני הלוי

אולגה טוכשר. צילום שני הלוי

 

אפרת ליכטנשטט - מתמחה גם בצילום אוכל

 

חומר הגלם שלי בפסח: ירקות ובמיוחד פול

למה: בפסח אני מנערת את האבק ממתכוני הסלטים ומכינה כל כך הרבה סוגים. זו גם העונה של פול והזדמנות מדהימה להכין סלט פול שזה ירק מאוד מיוחד ועונתי שאין כמוהו.

טיפ: ירקות אני ממליצה לקנות פעמיים בשבוע כל פעם קצת, ככה מבטיחה את הטריות שלהם, ודבר נוסף תנצלו את העונה לקניית שום ירוק.

מתכון מנצח לפסח: סלט פול ואבוקדו. סלט אביבי, מרענן ומקורי, עם פול ירוק פריך ועוד מלא ירקות ירוקים בתיבול עדין, שמתאים לכל ארוחה וגם לשולחן החג. והכי כיף? מכינים אותו בקלות

מצרכים:

ירקות

· 200 גרם פול ירוק קפוא

· 5 מלפפונים בינוניים

· חופן עלי רוקט

· פלפל צ'ילי ירוק קטן

· בצל סגול קטן

· אבוקדו גדול

· פלפל אדום בינוני

רוטב

· 1/4 כוס מיץ לימון

· 1/4 כוס שמן זית

· כף סירופ מייפל

· 1/2 כפית מלח דק

· 1/4 כפית פלפל שחור טחון

צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן הכנה

מפשירים את הפול ומקלפים ממנו את הקליפה הדקה והשקופה שעוטפת אותו. שמים בקערה גדולה

קוצצים דק את המלפפונים ואת עלי הרוקט ומוסיפים לקערה.

קוצצים דק מאוד את הפלפל החריף ומוסיפים לקערה. אם לא אוהבים חריף, אפשר לוותר עליו.

פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.

חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

פורסים את הפלפל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.

קוצצים דק את הטרגון והכוסברה ומוסיפים לקערה.

מערבבים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן הזית, המייפל, המלח והפלפל. מוסיפים לסלט, מערבבים היטב ומגישים.

אפרת ליכטנשטט. צילום שני הלוי

אפרת ליכטנשטט. צילום שני הלוי

 

אושר אידלמן - מתמחה בבישול לספורטאים

חומר הגלם שלי בפסח: בוטנים

למה: בתור ילד אהבתי לאכול את עוגיות הבוטנים שסבתי הייתה מכינה כל חג. בפסח אני אוהב לשלב בוטנים או חמאת בוטנים טבעית במגוון מנות מלוחות ובעיקר במתוקות.

טיפ: בוטנים משתייכים למשפחת הקטניות, עשירים בחלבון ובשומנים בלתי רוויים מהצומח. אז אם כבר בא לכם משהו מתוק, שלבו במתכון בוטנים וכך לפחות יהיה לקינוח ערך מוסף.

מתכון מנצח לפסח: חטיף "סניקרס" עשיר בחלבון בציפוי שוקולד מריר. אם כבר אוכלים מתוק - לפחות שיהיו לו ערכים תזונתיים. אושר אידלמן מכין חטיף סניקרס ביתי עם המון חלבון שמכינים בקלי קלות ובמהירות

מצרכים ל- 20 עוגיות:

100 גרם שקדים טחונים

90 גרם קוקוס טחון

60 גרם סוכר חום

280 גרם אבקת חלבון איכותית

4 גרם מלח דק

מצרכים רטובים

350 גרם חמאת בוטנים טבעית B&D

1 בננה גדולה

140 גרם מייפל

50 גרם מחית תמרים (או 3 תמרים בלי הגרעין)

370 גרם חלב (ממליץ על חלב PRO)

טופינג

40 גרם בוטנים קלויים וקצוצים גס

120 גרם שוקולד מריר או חלב

20 גרם שמן קנולה

צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

אופן הכנה

מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים את הבוטנים.

מערבבים בקערה את השקדים, הסוכר, אבקת החלבון והמלח.

טוחנים בבלנדר את חמאת הבוטנים, הבננה, המייפל, משחת התמרים והחלב.

מאחדים את שתי התערובות, יוצקים לתבנית ומקפיאים למשך 2 שעות לפחות.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוציאים ממנה את התערובת הקפואה. חותכים ל-22 יחידות.

מחממים את השוקולד והשמן בסיר קטן על להבה קטנה תוך ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה.

יוצקים את השוקולד מעל החטיפים, מפזרים את הבוטנים מעל ומכניסים חזרה למקפיא ללילה.

הערות: בכל חטיף יש כ-15 גרם חלבון. 

אושר אידלמן. צילום: אפיק גבאי

אושר אידלמן. צילום: אפיק גבאי