עוד ארוחת ערב, עוד חביתה וסלט? אם כך נראית ארוחת ערב שגרתית שלכם, תנו להציע חלופה. נכון שזה לא יגמר בחמש דקות ג'ינגול, אבל האמינו לנו שהשילוב בין המתיקות של הלביבות, עם המרקם המושלם של קרם הכרובית ישבור לכם את השגרה. התוספת הרעננה של סלט העגבניות תשלים לכם את הצורך בירק ותייצר ארוחת ערב מאוזנת וטעימה במיוחד.   

מתכונים:

לביבות בטטה ועדשים

מרכיבים:

בטטה בינונית

כוס עדשים כתומות

רבע כוס קוואקר

ביצה טרופה

מלח

פלפל

בהרט

ההכנה:

מבשלים את הבטטה והעדשים עד ריכוך מוחלט, מסננים מנוזלים, מועכים את הבטטה למחית ומוסיפים את העדשים, מוסיפים קוואקר, ביצה ותיבול ומערבבים עד ליצירת מחית אחידה. מניחים את העיסה על מסננת מעל קערה ומכניסים למקרר לשעה לפחות להתייצבות של העיסה. מחממים תנור על 180. מוציאים את העיסה מהמקרר, פורסים נייר אפיה על תבנית גדולה ומרססים בשמן זית למנוע הדבקויות, באמצעות שתי כפות מייצרים לביבות אחידות בגודלן ומניחים בצורה מרווחת אחת ליד השניה. מרססים בשמן את הלביבות, למנוע התייבשות. מכניסים לתנור לכ-35 דקות, עד שהלביבות משנות צבען. בודקים באמצעות מזלג שהן מוכנות. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתייצב. מומלץ  להגיש עם יוגורט מתובל, שמנת חמוצה או טחינה 

קרם כרובית

מרכיבים:

כרובית בינונית

שמן זית

מלח

פלפל

בהרט / מוסקט (לפי הטעם)

ההכנה:

מנקים את הכרובית מעליה וחותכים לפרחים. מבשלים את פרחי הכרובית במים מומלחים עד לריכוך מוחלט, מוציאים ומסננים היטב, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים כחמש כפות שמן. מפעילים על פולסים, עד שהכרובית הופכת לעיסה גסה. מזלפים שמן זית תוך כדי פעילות של מעבד המזון עד שהעיסה הופכת לקרם, מעבירים לקערה ומתבלים עם מלח, פלפל ובהרט/מוסקט

הערות:

למנה חלבית אפשר להוסיף במעבד המזון שמנת מתוקה או חלב.

לחובבי החמאה: לפני הטחינה במעבד המזון, מעבירים את הכרובית החמה לקערה, מוסיפים חמאה רכה ומועכים באמצעות ממחה. כשהחמאה נמסה במחית הכרובית, מעבירים לכמה פולסים במעבד מזון עם שמן זית.

סלט עגבניות שרי

מרכיבים:

עגבניות שרי בצבעים חתוכות לחצי

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (רק החלק הירוק)

שמן זית לתיבול

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מכניסים את  העגבניות לקערה, מתבלים ומערבבים. מפזרים מעל בצל ירוק