הנה מגיעה יום הולדת שצריך לחגוג בגן, חגיגת שבועות או סתם מפגש, ושוב עולה הדרישה לכדורי שוקולד או חטיפים תעשייתיים. אפשר לזרום עם הבקשות או להציע אלטרנטיבה. בין שלל המתוקים, מלוחים ומשקאות תוססים, תמיד אפשר להפתיע עם משהו קצת יותר בריא, טבעוני והכי חשוב: תוצרת בית.

 

חטיפי תפוח מיובש

מרכיבים:

  • תפוח ירוק גראני סמית
  • רבע כפית סוכר
  • קורט קינמון

ההכנה:

  • מחממים תנור ל-120 מעלות
  • מוציאים את ליבת התפוח בעזרת מכשיר יעודי לכך
  • פורסים את התפוח לאורכו לפרוסות דקות
  • בקערה מערבבים את התפוח עם הסוכר והקינמון עד שכל הפרוסות מצופות היטב
  • פורסים את התפוחים על רשת גריל ומכניסים לתנור לכ-70 דקות
  • אחרי 40 דקות הופכים לצד השני
  • מוציאים ומצננים

מרכיבים:

  • חצי כוס חמאת בוטנים חלקה
  • רבע כוס שיבולת שועל
  • חופן אגוזי מלך קצוצים דק
  • 3 כפות דבש

ההכנה:

  • מערבבים בקערה שיבולת שועל עם אגוזי מלך
  • ממיסים את הדבש בסיר קטן ומוסיפים חמאת בוטנים, מורידם מהאש כשהיא מתרככת ואפשר לערבב אותה עם הדבש למחית חלקה
  • יוצקים את תערובת הדבש וחמאת הבוטנים על הקוואקר והאזוגים ומערבבים עד שהכל מתאחד למחית
  • מחכים שיצטנן קצת, יוצרים כדורים קטנים ומעבירים לקירור למספר שעות
  • תוספת: אפשר לקשט בקקאו/שברי אגוזים או בוטנים

שייק  בננה, תמר וSOOM

מרכיבים:

  • 2 בננות בשלות
  • 4 תמרי מג'הול
  • 4 אגוזי מלך
  • כף זרעי פשתן
  • 3 כפות SOOM

הכנה:

מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הסמוטי ומפעילים עד לקבלת נוזל אחיד