סלט פירות: תמיד הולך

גם בריא, גם צבעוני וגם כזה שאפשר להכין בדקה – בינינו, לא באמת צריך יותר מזה. סלט פירות הוא הפתרון האולטימטיבי לאירוח טבעוני, גם בחורף וגם בקיץ.

ובכל זאת, כדי להראות שהשקעתם קצת יותר מלחתוך כמה תפוחים ותותים, נסו לשלב בסלט פירות מגוונים וכמה אלמנטים פחות מוכרים (כן נו, אז תקפצו רגע לסופר, מה הסיפור?) הנה כמה רעיונות: ליצ'י משומר, אוכמניות, אגוזים מסוכרים, חמוציות ואפרסמונים.

לתיבול תוכלו להשתמש במיץ מחצי תפוז, או בכמה כפות של רסק תפוחים ומעט קינמון. גם ליקר איכותי תמיד יחמיא לסלט כשאין ילדים בסביבה.

 

 

עוגיות קוואקר: מצוינות עם הקפה

מה שנחמד במתכון הזה, הוא שאפשר להכין אותו בחמש דקות, נו טוב – 11 כולל זמן תנור. הוא הולך מצוין לצד קפה (נטול חלב כמובן) או סתם כנשנוש.

 

מה צריך?:
1.5 כוסות קוואקר להכנה מהירה
4 כפות סוכר חום
2 כפות רסק תפוחים

2 כפות טחינה
2 כפות קמח כוסמין

חצי כפית אבקת אפייה

כפית קינמון או רבע כפית הל
רבע כוס שמן קוקוס/צמחי
חופן צימוקים/אגוזים
מעט קינמון או אגוז מוסקט לפי הטעם
כפית גרידת לימון

כף שומשום (לא חובה)

 

ההכנה:
מחממים תנור ל -180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקציפים את הסוכר עם השמן בבלנדר מוט, מוסיפים את שאר המצרכים הרטובים (רסק תפוחים, טחינה) ושוב מערבבים. מוסיפים את הקמח, את הקוואקר, את אבקת האפייה, גרידת הלימון, השומשום והקינמון/הל ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים/שוקולד/אגוזים. בעזרת שתי כפיות מניחים תלותיות קטנות, ומכניסים לתנור ל – 7 דקות.

 

 

מוס חלווה:  עננים על הלשון

הקינוח הקרמי והמפנק הזה מתאים לקהל הטבעוני, אבל גם לשומרי כשרות, לילדים ולכל מי שאוהב לאכול דברים קצת מושחתים ומנחמים. אה כן, אף אחד לא יאמין לכם שאין בו חלב אז תאלצו להוכיח.

מה צריך?:

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס סילאן טבעי

מיכל שמנת צמחית 500 מ"ל

פתיתי שוקולד מריר/אגוזים מסוכרים

 

ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם יציב.

מערבבים את הטחינה עם הסילאן.

מוסיפים לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול או מערבבים בעדינות במיקסר.

מעבירים לכוסות הגשה אישיות ומקשטים בפתיתי שוקולד מריר או באגוזים מסוכרים.

שומרים בקירור עד 3 ימים.

 

תותים בשוקולד: מושלמים לאווירה רומנטית

אם במקרה האורח או האורחת הטבעוניים הם מחזרים בפוטנציה, נסו את הקינוח הבא ותראו ש"לאב איז דפנטלי אין דה אייר".

 

מה צריך?:

סלסלת תותים

2 חבילות שוקולד מריר איכותי

2 כפות שמן צמחי

פתיתי קוקוס/ אגוזים טחונים (לא חובה)

 

ההכנה:

שוטפים את התותים ומייבשים היטב.

ממיסים את השוקולד במיקרו.

מוסיפים את השמן לשוקולד המומס ומערבבים.

טובלים את התותים בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה.

מצפים בקוקוס/באגוזים.

שומרים במקרר כשעתיים לפחות.