מכירים את הרגעים האלה בסוף השבוע, בין ארוחה לארוחה, כשבא משהו מתוק וקר, אבל כזה שלא ייתן תחושת כבדות וגרגירי סוכר בפה? עם הערכות מוקדמת ממש בקטנה, תוכלו לאכול בהנאה קינוחים פשוטים וקלים, מחומרי גלם שיש בבית, אפילו האורחים שלכם יתפעלו ויבקשו עוד.

חטיף שוקולד וטחינה קפוא (10 מנות)

מרכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 100 גרם ערמונים קלופים (אפשר מוכנים משקית) ושבורים
    קורט מלח אטלנטי

ההכנה:

ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרו עד שבערבוב הוא הופך נוזלי (נזהרים לא לשרוף אותו)

בקערה מערבבים את השוקולד והטחינה עד שנטמעים אחד בשני ,

מוסיפים 70% מהערמונים ואת המלח, מערבבים

יוצקים לתבנית סיליקון של מאפינס (או קוקטים) עד חצי הגובה ומפזרים מעל את שארית הערמונים

מכניסים להקפאה לכמה שעות

 

קציפת מסקרפונה ופירות העונה (2 מנות)

מרכיבים:

  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • כ-120 מ"ל שמנת מתוקה
  • תמצית וניל
  • גרגירים מרבע רימון
  • 2 כפות פירות יער / תותים חתוכים
  • כפית פיסטוקים שבורים

 

ההכנה:

  • מכינים את קציפת המסקרפונה: במיקסר מקציפים את המסקרפונה ומוסיפים את השמנת. מקציפים קלות שנוצרת קצפת אחידה
  • מקפלים פנימה מעט תמצית וניל
  • מעבירים לשק זילוף
  • בכוס שקופה: מפזרים בתחתית הכוס גרגירי רימון
  • מזלפים שכבת קצפת נדיבה
  • מפזרים מעל פירות יער
  • מזלפים מעל שכבת קצפת נדיבה
  • מקשטים בפיסטוקים
  • שומרים בקירור

גלית בננה משני מרכיבים

מרכיבים:

  • 4 בננות
  • כ- 30 מ"ל חלב סויה / שמנת מתוקה

ההכנה:

  • חותכים את הבננות לחתיכות גדולות ומקפיאים ל-6 שעות לפחות
  • מוציאים מההקפאה ונותנים לבננות לנוח מספר דקות
  • מעבירים לבנדר חזק ונותנים כמה פולסים עד שהבננה מתחילה להתפרק. מוסיפים כף חלב סויה ונותנים עוד כמה פולסים, כך מוסיפים את החלב סויה ומעבדים את הבננות בבלנד, עד שנוצר מרקם סמיך של גלידה
  • מגישים מיד או שמעבירים חזרה לפריזר.

פינוק: מזלפים מעל סום בטעם שוקולד נוגט