אם הלכתם פעם לקולנוע בארצות הברית, בטח נתקלתם בדליים מלאים פופקורן מצופה בחמאה מבריקה, בשוקולד או בקרמל. מפתיע? אולי, אבל החיבור בין מלוח ומתוק מצליח לגוון את השיגרה ולשמח את החיך.

אז אם בא לכם לחרוג מהשבלונה המוכרת של קינוחים קלאסיים או חטיפים רגלים, קחו רגע ואחר כך מוזמנים לנסות את זה בבית. מקסימום, יהיה ממש טעים.

מקרון במילוי סום טחינה ונוגט

סביר להניח שפייר הרמה, מלך המקרונים בפריז לא היה שמח לשתף פעולה עם הטוויסט החמוד הזה במקרונים, אבל אחרי שניסינו, אנחנו יכולים להבטיח שזה לגמרי עובד.

הדרך הקלה והפשוטה היא לרכוש מקרונים.

אחרי שרכשתם שימו לב, כך עושים את זה:

  • פותחים בעדינות את המקרונים, מסירים בעזרת סכין חלקה את המילוי ומניחים על צלחת שטוחה כשהחלק של המילוי כלפי מעלה
  • מעבירים תכולה של סום טחינה נוגט לשק זילוף (אגב, גם סום טורטית או שוקולד נוגט עובד כאן יופי, אבל קחו בחשבון שהוא כהה, אז נסו עם מקרונים כהים)
  • גוזרים את הקצה ומזלפים ממרכז הסום החוצה עד שנוצרת תלולית יפה על פני שטח המקרון
  • סוגרים בזהירות

פופקורן בקרמל מלוח

מרכיבים:

לפופקורן:

  • 3 כפות שמן חמניות
  • חצי כוס גרעיני פופקורן

ההכנה:

  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שמתחיל לבעבע קלות
  • מפזרים את גרעיני התירס בצורה אחידה בסיר
  • מכסים ונותנים לפופקורן להתפצח
  • כשקול הפיצוח כמעט מפסיק, מכבים את האש ומשאירים סגור עוד דקה שתיים, כדי שלא יעופו עליכם חתיכות פופקורן שעדיין רוצות להתפצח

לקרמל מלוח:

  • 140 גרם סוכר
  • 70 גרם חמאה
  • 170 מ"ל שמנת מתוקה
  • כשני שליש כפית מלח אטלנטי או גס

ההכנה: 

  • מחממים סיר נמוך עם תחתית כפולה על אש בינונית עד שמתחיל להעלות מעט אדים
  • מפזרים את הסוכר בצורה אחידה בסיר, מזיזים את הסיר בעדינות עד שהתחתית מכוסה סוכר.
  • לא נוגעים בסיר ולא מערבבים עד שהסוכר הופך חום ועיסתי
  • מכניסים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים קלות באמצעות כף עץ עד שהיא נמסה
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות באמצעות כף עץ עד שהמרקם אחיד
  • מוסיפים את המלח, מערבבים טוב ומכבים את האש.
  • באמצעות כף מלאה קרמל מזלפים מעל הפופקורן כמות לפי הטעם.

 

מאפין בננה ותרד

מרכיבים:

  • 3 כוסות תרד (כ-170 גרם) טרי ללא גבעולים
  • 60 מ"ל שמן חמניות (או כל שמן שאתם אוהבים)
  • בננה אחת
  • 90 גרם סוכר (כחצי כוס)
  • 2 ביצים
  • 210 גרם קמח תופח (כוס וחצי, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף כף אבקת אפיה)
  • חצי כפית מלח
  • 70 גרם שבבי שוקולד (שוקולד צ'יפס)

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות

  • חולטים את התרד במים רותחים עד שמתרכך קלות
  • מוציאים ומעבירים למים קרים מאוד
  • מסננים וסוחטים את המים מהתרד
  • מכניסים לבלנדר את התרד יחד עם הביצים, הבננה והשמן
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח והמלח (ואבקת אפיה, אם השתמשתם בקמח רגיל ולא תופח)
  • מערבבים עד שהתערובת אחידה (לא יותר מדי)
  • מקפלים פנימה את שבבי השוקולד עד השתערובת אחידה ולא נשאר קמח בקערה
  • משמנים את תבנית המאפינס ויוצקים בכל שקע עד שמלא בגובה 3/4
  • מכניסים לתנור לכ-17 דקות (בודקים באמצעות קיסם אם מוכן, במידה שלא, מכניסים לעוד שתיים שלוש דקות)