המשימה: פנקייק שיבולת שועל ובננה
איך אפשר להפתיע את הילדים במנה טעימה, מזינה וסופר קלה להכנה – והכל בפחות משלוש דקות? יעל כרמון, זוכת "המרוץ למיליון" ושני ארד, דיאטנית שטראוס – יצאו למשימה וחזרו עם כמה הצעות מעולות ופנקייק קוואקר מעולה
כדי לגוון את האוכל שהילדים שלנו אוכלים - יש המון אופציות, ואחת מהן היא פנקייק מפנק, מזין וטעים שלוקח פחות מ2 דקות להכין אותו. איך? בדיוק ככה.
מצרכים
1/2 כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
1 בננה גדולה
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס חלב צמחי
1 ביצה L
כף שטוחה מייפל טבעי
להגשה:
- פרי טרי שאוהבים לקישוט
- פקאן
- מייפל טבעי
תהליך הכנה
- טוחנים את שיבולת השועל לקמח
- מועכים את הבננה בקערה, מוסיפים ביצה, מייפל ואת החלב הצמחי ומערבבים קלות,
- לאחר מכן מוסיפים את קמח שיבולת שועל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ויוצקים מהבלילה בכמות ובגודל הרצוי.
- אחרי 2-3 דקות הופכים לצד שני לעוד 2-3 דקות או עד שמשחים מעט.
הצעת הגשה:
מסדרים את הפנקייקים בצלחת, כשמעליהם פרי לבחירה חתוך ופקאנים ומזלפים מעל הכל מייפל
הערות ותחליפים
– לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.