סקירת העוגות השנתית של און לייף שוב יוצאת לדרך, והפעם בסימן עוגות הדבש והתפוחים הכי טעימות שיש למאפיות ארצנו להציע. תחזיקו את עצמכן חזק, כי זה עומד להיות טעים.

ביסקוטי

המאפיה שפועלת בשקט ובמקצועיות אי שם בבני ברק, צצה לרוב כמצטיינת מדורי ביקורת האוכל ובעיקר כשמדובר בפרשנויות חגיגיות. גם הפעם, הגיעו אל שולחן המערכת ארבע עוגות שמיד שלפו את מצלמות הסמארטפון מהכיסים - כי קודם כל אוכלים עם הלייקים.

המצטיינת: אופרה דבש.
מדובר בפרחחית שחומה ומרובעת שקיבלה את רוב מחיאות כפיים נלהבות. הביס המעולה טומן בחובו ארבע שכבות של שוקולד, עוגת דבש, פטיסייר קפה ושוקולד קריספי, ציפוי קרמל ודבש ונגיעה קלילה של תבלינים כמו קינמון וציפורן. ויחד הן משחקות בטעמים ומרקמים טובים שמשתלבים יחד מושלם.

המומלצת: עוגת שוקולד רושה.
הסיבה האמיתית לחגוג את ראש השנה, שהוא גם יום חגם של חובבי עוגות הדבש הקלאסיות. ואם המשפט הזה מעורר בכם הזדהות - אתם הולכים לעוף עליה. בגדול, מדובר בעוגת קוגלהוף שעשויה היטב ועושה כבוד לעוגה המקורית, עם תוספת של ציפוי מפנק וחגיגי של רושה אגוזים משוקולד ואגוזי לוז פריכים ומודגשים. קיצור, קשה לטעות איתה.

ראש השנה בביסקוטי. צילום בועז לביא סטיילינג ענת לבל

 

מאפיית ג'ייקובס 

מאפיות הבוטיק ג'ייקובס ברמת השרון ובקריית אונו, אוהבים להצטלם היטב (זה הרי הכי חשוב!) אבל קולקציית הספיישלים שלהם לחג פשוט מושלמת, גם כמתנה וגם (וזה הכי חשוב, לא?) לאירוח בבית גם אם אתם מארחים רק את הקפסולה המשפחתית. הקונדיטורים אלון גולדמן ומעיין קאופמן והאופה הראשי טל סאסי יצרו עוגות חגיגיות ומיוחדות, עוגות בחושות קלאסיות, ואיך לא חלות במהדורה חג מיוחדת. הם קוראים להן 'מלכות החג' ופייר? בצדק

המצטיינת שלנו בכוורת של ג'ייקובס: מוס רובי, פטל ותפוחים - בסיס קרנץ נוגט ופטל, ספוג וניל, אינסרט תפוחים מוקפצים, קרמו שוקולד רובי ופטל, מוס רובי אורירי, ריסוס אדום (עגולה 20 ס"מ - 129 ₪ ) וזה נראה מיליון דולר! מי חשב שעוגה לחג יכולה לבוא בכזה צבע ארגמני? אפילו שמנו את התמונה המנצנצת כתמונה ראשית לכתבה הזו. ואם את לא רוצה להוציא למארחת את העיניים, חלה בעבודת יד תעשה את העבודה- חלת בריוש דבש (32 ₪ ), או חלת כתר עגולה עם צנצנת דבש במרכזה (64 ₪ ), יש גם חלת תאנים שוקולד לבן, חלת בריוש מרציפן ותפוחים מקורמלים, חלת צימוקים עגולה, בריוש דבש אישי עם תפוח מיובש וחלת כוסמין. חלות כבר אמרנו? זה ה-שוס.

מאפיות ג'ייקובס צילום יעל יצחקי 

בוטיק סנטרל

רשת בוטיק סנטרל קיימה במהלך חודש יולי תחרות "מאסטר פטיסרי" שבה התמודדו יותר מ-200 עוגות דבש נפלאות. השופטים היו קרן אגם, תומר אומנסקי, עדיקוש, מיס פטל ועופר גל (שף פטסרי ראשי ובעלי בוטיק סנטרל).

במקום הראשון זכתה העוגה של אודט אל אללי, עם עוגת אלבינוצ'ה (דבורה ברומנית) שזה בצק שמרים עשיר בחלמונים במילוי קרם פקאן ודבש (המחיר ברשת 64 שקלים).
מה נגיד לכם? זו עוגת הדבש המפתיעה שטעמנו. מבחוץ היא נראית כמו עוגת שמרים קלאסית במבנה קיגלהופי קצת, אז חשבנו "אוקי, עוגת דבש, מה כבר יש לצפות". ואז חתכנו, ופתאום מתוך העוגה יצא הקרם המטורף הזה, ועוד יותר נהננו כשגם לקחנו ביס כמו שצריך. זו עוגת דבש מפתיעה, יבשה-רטובה, מתוקה-שמרית ולגמרי לגמרי צריכה להיות כל השנה, למה רק בראש השנה?
אגב, גם העוגות שזכו במקום השני והשלישי לא רעות בכלל. טארט דבש רויאל (120 שקל) היה טעים מאוד (קצת מתוק מדי לדעת חלק) והעוגה שזכתה במקום השלישי עוגת סמיטניק - עוגת שכבות קלאסית עם דבש ושמנת חמוצה - 140 שקל) היתה סבבה ממש ממש. אבל כמה עוגות אפשר לאכול, אנשים? אה, אפשר. בואו ניקח עוד ביס.

מאפיות ג'ייקובס צילום יעל יצחקי 

בוטיק סנטרל צילום טל סיון ציפורין

מיקי שמו

את מיקי שמו לא צריך להציג. השף הקונדיטור האלוף כבר יצר יצירות בקמח שכל אחד ואחת זוכרים אם לא בראש אז בחיך. ונכון, קולצקצית החג שלו (אצלו זו באמת קולקצייה) היא מהמרשימות שיש ואפשר למצוא בה יצירות כמו ג'פונז: עוגת שכבות של ריבת חלב, שוקולד, קרמל ובצק אגוזים בדבש (100 ש"ח לקוטר 19 ס"מ ו-150 ש"ח לקוטר 24 ס"מ)או דולצ'ה, מוס דבש: שני רולים של מוס דבש על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב של שוקולד "ולרונה" (79 ש"ח ל"פס") אבל בואו נדבר על שני רכיבים שמרוב פינפון לא רואים מספיק - עוגות הדבש והדבש עצמו! 

אז המצטיינת שלנו היא דווקא עוגת הדבש בגרסאותיה השונות אצלו במאפייה. גם המיוחדות עקיצת הדבורה: בצק בחוש בציפוי שקדים ודבש במילוי קרם וניל (59 ש"ח), ודובוש דבש: עוגה הונגרית מסורתית בשילוב שכבות בצק דבש וקרם וניל (59 ש"ח) אבל בעיקר אלו הפשוטות. הקלאסית, זו עם אגוזי המלך או זו עם התמר מג'הול. (45 שח)- פשוט אליפות. תוסיפו לזה את צנצנת הדבש המרהיבה שממנה מנצנצים שלל אגוזים, וזה פשוט מושלם. 

קולקציית מיקי שמו לחג. צילום דניאל לילה

בייקרי

אוי רותי ברודו כמה אני אוהבת אותך! כי אם יש מאכלים שלא העזתי לטעום מעולם במקומות אחרים, אצל רותי בבייקרי/דליקטסן אני אטעם גם אטעם. אתחיל בגילוי נאות – מתוק הוא לא כוס התה שלי, מה שאומר שאם אני ממליצה על משהו בגזרת המתוק הוא טעים באמת, אבל באמת.
התחלתי בכוס התה הכי קרובה לטעם האנגלי שלי. פאי התפוחים שאם אגיד שהוא הטוב בעולם סביר שלא תאמינו לי. אבל בואו אחזיר אתכם רגע לטעם של ילדות, לתפוחים מקורמלים לוהטים, לנגיעות של קינמון, ולטעם של פאי לא מתוק מידי, לא חמצמץ מידי, מנחם ומרגיע ליד כוס התה של סבתא. כשבצעתי את פאי התפוחים גיליתי שבתוך תפיחת הבצק מונחים להם תפוחים שנאפו לילה שלם בתנור, זו לא עוגה כמו מנה שהיא חגיגה. אפילו אכלתי את זה לארוחת ערב.
טארט הדבש – העוגה השנייה שיצאה מהמקרר וחוסלה (לא נעים לי לומר) בתוך פחות מחצי שעה, היא הפתרון הנפלא לארוחת חג. בתוספת גלידת וניל או ללא תוספת כלל, עם חימום קל שבקלים בתנור לפני ההגשה וזה קינוח שאף אחד לא יבוא אליכן בטענות (או ישים לב) שזה "קנוי" ולא "אפוי".
אבל את גולת הכותרת מבחינתי אני משאירה לסוף. בדיוק כמו שסטייליסטים תמיד אומרים שטוויסט קטן בשמלה השחורה הפשוטה, יהפוך את הלוק שלך בשניות למיליון דולר, כך גם בעוגות. עוגת הלבנדר דבש היא כל מה שאני רוצה לאחל לעצמי לשנה החדשה: שתהיה מתוקה, נעימה, יצירתית, יפה, מעודנת עם הפתעות נעימות בפנים. מדובר בעוגת דבש שכבות עשירה ומתובלת עם נקטרינות מבושלות בסירופ לבנדר ובציפוי קרם מסקרפונה – קנו, ותשאירו אותה לעצמכם בבית. באחריות.

מאפיות ג'ייקובס צילום יעל יצחקי 

בייקרי. צילום עידית בן עוליאל. את הריח והטעם קיבלתם בתיאור