אין כמו חנוכה! אולי זה בגלל שנולדתי בנר שלישי, אולי בגלל שאני אוהבת חורף ואולי בגלל שאני חולה על מתוק, אבל חנוכה זה החג האהוב עלי. אין רגע יותר משמח וכייפי מלעצור הכל ולאכול סופגניה טובה (וביניינו, באיזה עוד מחגי ישראל אנחנו נהנים מאוכל כל כך משמין וטעים?) אז קבלו את הסופגניות שאסור לכן לפספס בחג הזה:

בוטיק סנטרל:
רשת הפטיסרי בוטיק סנטרל נערכת לחנוכה 2021 עם סופגניות בריוש אפויות במרקם ענני- אוורירי ועשיר במגוון מילויים קלאסיים: פטסייר וניל, קרם קרמל, קרם פיסטוק, ועוד. בנוסף לסופגניות הקלאסיות מציעה בוטיק סנטרל עוגת סופגניות חגיגית, בגרסת בועות (bubbleloaf), בה כל סופגנייה במילוי קרמי אחר.

המצטיינת שלנו: 
בתור אחת שנולדה בחנוכה אני רגילה לאילתור הזה שנקרא ״עוגת סופגניות״ (מקבצים מספר סופגניות שונות יחד ושמים עליהן נרות) והינה הגיעו בוטיק סנטרל והפכו את האילתור הזה לעוגה אמיתית ומיוחד במינה. אתחיל מהבצק בריוש המדהים שאפשר לאכול אותו גם בלי שום תוספת ליד או בפנים, אמשיך עם הקישוט הטעים והיפה ששמים מעל כל ״בועה״ (סופגניה) ואסיים עם חווית אכילה כייפית שבה בכל ביס מגלים קרם טעים ומפתיע. בקיצור, אני מאוד נהניתי מהעוגה הזו.

 צילום טל סיון ציפורין

צילום טל סיון ציפורין

פיקה:

כמידי שנה, פיקה מביאים סופגניות במטעמים שונים עם נגיעות של טעמים סקנדינבים ונורדיים.
בכל שנה פיקה דואגים להביא לכן סופגניות קלאסיותֿ וגם מחדשים עם טעמים חדשים. 
כל הסופגניות אפויות ולא מטוגנות בשמן והלחמניות מתובלנות במעט הל וחלק גם בזעפרן.

המצטיינת שלנו:
סופגנית SEMLA (מאפה שוודי מסורת) במילוי שקדים וקצפת. אתחיל ואציין שהבצק של הסופגנייה היה פשוט מושלם (לא להאמין שמדובר
בסופגנייה אפויה). השילוב של הבצק הנהדר עם ה״כובע״ מעל הסופגניה שהרגיש כמו עוגיה נימוחה יחד עם מילוי קצפת מתוקה ונגיעות שקדים
נותנים ביס מושלם של סופגניה עשירה.
צילום: FIKA

צילום: FIKA

ג'ייקובס

איכשהו במאפיית ג'ייקובס ראו את הנולד- כלומר את העובדה שהמגפה תשוב ותכה בכל מקום ואנחנו, בתכלס, נישאר בבית. בהתאמה הם יצרו לנו ספיישל גלובלי של סופגניות לחנוכה  שפיתח הקונדיטור אלון גולדמן וייתן לנו "טיול" וטעימה מן המדינות אליהן התגעגענו (ולא) נבוא בשעריהם בחג הזה: מאיטליה- עם סופגניית טירמיסו, דרך ארגנטינה עם סופגניית אלפחורס ועד אוסטרליה הרחוקה עם סופגניית פבלובה ואיך לא, סופגנייה ישראלית שנראית בול כמו מנת פלאפל. אל דאגה, כל הסופגניות פה הן אפויות ולא מטוגנות אז תוכלו להתענג עם קצת פחות קלוריות

המצטיינת שלנו:

הבחירה הייתה קשה אבל הסופגנייה ש'הגיעה' כל הדרך מאמסטרדם עשתה לנו את זה- סופגניה אפויה במילוי גנאש שוקולד לבן, ציפוי שוקולד לבן ושברי קרמבל קקאו. נכון, נראה שיש עוד קונדיטוריות עם קונספט דומה אבל זו הייתה טעימה במיוחד. 

מאפיות ג'ייקובס -סופגניות סובב עולם - חנוכה21. צילום בר אופק

לאינסטגרם של און לייף כבר הצטרפת? זה הלינק

דלאל:

שף קונדיטורית תימור לביא וצוות דלאל הקונדיטוריה הארטיזנל מנווה צדק
מציגים קולקציית חנוכה:
סופגניה תפוחה ושמנמנה במילוי ריבת תות בעבודת יד, גנאש שוקולד חלב ממכר וגנאש פיסטוק שוקולד לבן בשילוב
הכוכבים בשמי דלאל – ליידי פינק ומיסטר וויט!

המצטיינת שלנו:
גנאש שוקולד חלב ממכר - לפעמים לא צריך לחדש או לנסות להשקיע יותר מידי. כל מה שצריך זה את הבצק הטעים והנימוח, השוקולד המתוק שנשפך מהסופגניה אחרי הביס הראשון ואת פצפוצי השוקולד מלמעלה שייתנו קראסט כייפי לסופגניה - וקיבלנו את הסופגניה המושלמת

מאפיית דלאל. צילום יח"צ

ביסקוטי:

לקראת החנוכה, משיקה קונדיטוריית ביסקוטי קולקציית סופגניות בהשראת המקום בו הכל אפשרי, מושחת וגדול מהחיים - אמריקה. לצד הסופגניות האהובות במילוי ריבה, קרם ריבת חלב וקרם שוקולד, יצרה הקונדיטורית רוסלה יונה מגוון סופגניות מושחתות המיוצרות בעבודת יד, בהשראת הקינוחים האמריקאים שהפכו לקאלט תרבותי ומככבים בסרטים ותפריטים כאחד, כמו הקראק פאי האגדתית, דרך פאי הלימון הייחודית, עובר בשילוב האלמותי של טוסט ריבה וחמאת בוטנים שכבש ילדים ומבוגרים ועד עוגיית השוקולד צ'יפ האימתנית

המצטיינת שלנו: 
סופגניית סינבון - סופגניה במילוי קרם לוטוס, בציפוי שוקולד לבן, קראמבל קינמון ו"שבלול" קינמון. האמת? שטעם הסופגניה הפתיע אותי מאוד כי סינבון זה מאפה הכי אמריקאי שיש וקצת מזכיר סופגנייה בשחיטות שלו, לכן לא הבנתי איך השילוב הזה יכול לעבוד אבל הוא עבד ובגדול. הסופגניה המתוקה הייתה כמו המאפה עצמו קרם הלוטוס עם ציפוי השוקולד הלבן ונגיעות הקרמל נתנו תחושה של סינבון אמיתי וביחד יצרו ביס מיוחד.

צילום בועז לוי. סטיילינג: ענת לבל

צילום: בועז לוי. סטיילינג: ענת לבל

לאינסטגרם של און לייף כבר הצטרפת? זה הלינק

בייקרי:

בדליקטסן עובדים כל השנה על חידושים בטעמים, בנראות, בשילובים ומביאים את חומרי הגלם הטובים ביותר. בחג הזה החליטו להביא את האור ממקום אחר ובמקום להרחיב את עולם הסופגניות שנשאר בדומה לשנה שעברה השנה התמקדו והרחבו את עולם הלביבות עם מגוון עשיר ומיוחד של מטבלים: קשיו וכוסברה, איולי קארי, שמנת חמוצה גבינה כחולה ועירית, ועוד.

המצטיינת שלנו: 
קיבלתי חבילה ענקית של לביבות (ששכחתי לגמרי שגם הן ממאכלי החג) במגוון טעמים טובים במיוחד (בטטה, זוקיני, תירס, מנגולד, ועוד). השוס, מבחינתי, היו הרטבים המיוחדים שהגיעו איתן שהקפיצו את הלביבות בכמה רמות למעלה. 
חשוב לציין שכל לביבה גדולה ועבה, וכמות גדולה שלהן יכולה להיות כבדה מעט אך מי שמחפש מנה ראשונה מיוחדת וכייפית באווירת החג, הבייקרי הכתובת שלכם.

צילום : עידית בן עוליאל

מאפיית הבייקרי צילום : עידית בן עוליאל