מלכות המטבח של ירושלים: הנשים שמאחורי המסעדות השוות בבירה
בשנים האחרונות נהוג לחשוב שמרבית המטבחים המקצועיים בארץ מנוהלים על ידי גברים, ובדיוק בגלל זה מצאנו לנכון לרכז לכם את הנשים שהכי שווה לאכול אצלן. מהפיתה בר של דיני הצבעונית, דרך המטבח הישראלי האותנטי של טלי ועד הקיגל המסורתי של דינה – אלו הן הנשים שמובילות את הקולינריה הירושלמית.

דוויני פיתה בר
האוכל של דיני קסורלה, האישה שמאחורי בר הפיתות 'דוויני', צבעוני כמוה. בתפריט המפנק תמצאו מגוון רחב מאוד של מנות שכולן מוגשות בפיתות. אפשר בפיתה סגורה, אפשר בפיתה פתוחה, שזה מעין ברוסקטה מפנקת, העיקר שיהיה בפיתה. החל ממנות טבעוניות ועד דגים ובשר, אצל דוויני אין אחד ואחת שלא ימצאו את עצמם. אנחנו ממליצים לשבת לאכול, כי האווירה לא פחות צבעונית ומקפיצה מהאוכל, לנסות את האוסובוקו כי הוא פשוט מטריף חושים, ולא לוותר על צ'ייסר מהערק שקדים המפורסם שלה.
לרכישת הסדנה להכנת האוסובוקו של דוויני לחצו כאן
דינה ברנדווין
אצל דינה ברנדווין תמצאו אוכל שיעשה לכם את השבת ביתית ומנחמת. דינה, אשת האדמו"ר של חסידות סטראטין שמכינה את הקוגל הירושלמי הכי מפורסם בבירה, מגיעה ממשפחה בעלת שורשים עתיקי יומין ברובע היהודי, ומגיעה עד 6 דורות אחורה. מעבר לקוגל המוכן שניתן לקנות אצלה, דינה גם מעבירה סדנאות לבישול אוכל חסידי מסורתי לארוחות שבת וחג, ובכלל דינה היא אישה שאת כל האישיות שלה תמצאו במנות שהיא מבשלת
לרכישת הסדנה להכנת הקוגל של דינה ברנדווין לחצו כאן
פסטטרייה
אם אתם בא לכם פסטה שתזכיר לכם את הביקור האחרון שלכם באיטליה פסטטריה של השפית מעיין דרעי היא הכתובת. מאז שהייתה בת 22 וקיבלה את מכונת הפסטה הראשונה שלה, ידעה מעיין שפסטה זאת האהבה שלה בחיים. מאז היא הספיקה להכיר את כנרת בן עמרם ויחד הן הקימו את פסטטרייה: ה-מקום לאכול בו פסטה טעימה ואיכותית שעשויה מחומרי גלם משובחים. מעבר לעובדה שהפסטות שלה טעימות להפליא הן גם יפות בצורה בלתי רגילה. אנחנו ממליצים להזמין את הרביולי חלמונים המפוספס שהוא בול פגיעה גם מבחוץ וגם מבפנים.
לרכישת הסדנה להכנת הרביולי חלמונים של פסטטרייה
האטלייה
בהאטלייה של טלי פרידמן תמצאו את כל הילדות שלה. היישר מבית ההארחה של סבא וסבתא, טלי מרכיבה מנות ים תיכוניות עם טאצ' פשוט שמשמר את הטעמים הטבעיים של האדמה והים. למרות שמאחוריה רפרטואר רחב של ללימודים קולינריים בארץ ובעולם, למטבח שלה מביאה טלי את הבוסתן של סבא וסבתא, תוך שימת דגש על שפע וטריות ושימוש בחומרי הגלם העונתיים בישראל. תעשו לעצמכם טובה ואל תפספסו את הלברק עם קראסט ירוק שלה. אתם תודו לנו אחר כך.
לרכישת הסדנה להכנת הלברק של האטלייה לחצו כאן
גליפט
סופי ברמן עבדה בתחום המלונאות שנים ובמקביל חלמה תמיד שיהיה לה מקום משלה בו תוכל לבשל. כשהגיעה הקורונה, ואחיה הקטן שב ארצה מטיול אחרי צבא, החלום הזה רקם עוד וגידים והיא פתחה את הפוד טראק שחלמה עליו כל כך. כמי שנולדה צרפת, היה חשוב לסופי להביא את הטעמים עליה גדלה ובפוד טראק היא מגישה קרפים צרפתיים מסורתיים במגוון טעמים. ממלוחים עד מתוקים וכאלו שיפתיעו אתכם ברמות, כמו הקרפ פונדו כרישה שאתם חייבים לנסות, הפוד טראק של סופי הוא תחנת חובה בכל ביקור בירושלים.
לרכישת הסדנה להכנת הקרפ של גליפט לחצו כאן