סקירת העוגות השנתית של און לייף שוב יוצאת לדרך, והפעם בסימן עוגות הדבש והתפוחים הכי טעימות שיש למאפיות ארצנו להציע. תחזיקו את עצמכן חזק, כי זה עומד להיות טעים.
המאפיה מבני ברק לא מכזיבה גם השנה וגם הפעם, הגיעו אל שולחן המערכת שלוש עוגות שמיד גרמו לנו לשלוף את מצלמות הסמארטפון מהכיסים - כי קודם כל אוכלים עם הלייקים. השפית רוסלה יונה יצרה מגוון עשיר של עוגות חג בטעמים וניחוחות ביתיים, המיוצרות בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר לא שמישהו יאמין שאת השלמות הזו יצרתן בעצמכן.... קשה היה לבחור בין העוגות אבל בכל זאת יש לנו מצטיינת מעל כולן - עוגת האני גולד - שמורכבת משטרוייזל שקדים, קרם נוגט ואגוזי לוז, קרם קפה, ציפוי גלסאג' קרמל "מוזהב", במעטפת של עוגת דבש. התמונה תבהיר לכם שהיא אמיתית.
האני גולד ביסקוטי ראש השנה 22 - צילום בועז לביא
טאטי בייקרי
בטאטי בייקרי שכל חג מצטרף לה סניף נוסף ברחבי הארץ, יש חלות גן עדן כל השנה אבל זו של ראש השנה היא מרגשת מכולן - חלת מבצק קוראסון חמאה צרפתי לשנה נדיבה, עשירה וטעימה. תאמינו לנו ככה תרצו לפתוח את השנה. ואם החלה הזו לא מספיקה, יש לטאטי שלל עוגות דבש ותפוחים מלהיבות אבל המצטיינת שלנו היא עוגת מדוביק מרהיבה שעשויה 14 (!) שכבות של עוגת דבש, קרם ריבת חלב, וקרם פטיסייר לשנה מתוקה וטובה במקסימום. תכלס הארוחה מיותרת מרוב שזה טעים.
מודוביק של טאטי בייקרי, 14 שכבות של דבש. צילום דניאל לילה
בוטיק סנטרל
רשת בוטיק סנטרל קיימה כמדי שנה תחרות "מאסטר פטיסרי" שבה התמודדו יותר מ-250 עוגות דבש, תפוחים ותמרים נפלאות. השופטים היו שלושה בלוגרים מובילים- רחלי ור-ניר, אור בן אוליאל ורון יוחנונוב ותאמינו לי הם בחרו היטב.
בין הזוכות הייתה עוגת מסקרפונה תפוחים בדבש ורוזמרין וגם הבקלאווה אגוזים דבש ותפוחים בקרם מלבי שהייתה עשויה משכבות עלי פילו ביניהן שכבות עשירות של אגוזים, דבש ותפוחים עם טופינג של קרם מלבי ועלי וורדים אבל אנחנו התחברנו דווקא לעוגת דבש 'הרגילה' - עוגת דבש בחושה עשירה בטעמי שקדים, אגוזים ותמרים לחים ופייר? טעם של בית אבל משובח.
בקלוואה דבש תפוחים ואגוזים צילום טל סיון ציפורין באדיבות בוטיק סנטרל
בייקרי והדליקסטן
" תעשו את השנה שבאה טובה יותר, הכל אצלנו בידיים" כך אומרת רותי ברודו ואצלה קשה לפספס. טוב אנחנו לגמרי משוחדות ולכן היה קרב גדול במערכת מי הטובה מכולן. נציין את השתיים שהגיעו לקו הגמר -הפאי תפוחים המסורתי של הקופי בר שחוזר לקראת החג - בצק חמאה פריך, מלא בתפוחי עץ ״סמית״, צימוקים וקינמון והוא מומלץ ממש עם גלידה וניל ליד לבין עוגת ריזי'ק–שכבות של טורט דובשניות, קצפת וקרם פרש עם מראה הרבה יותר קלאסי אבל היי - נוסטלגיה בראש השנה זה מתבקש.
ריז'יק - המראה שלמות וכך גם הטעם. באדיבות הבייקרי והדליקטסן