נדמה שכל מי ששב מהרופא בשנים האחרונות מקבל המלצה לקחת ויטמין D. מסתבר שלמרות שאנו גרים בארץ שמשית, לרוב האוכלוסייה קיים מחסור בוויטמין D. אמנם כל דגי הבריכות יכולים לספק אותו, אבל האמנון שופע ממנו במיוחד. דג אמנון ישראלי, שגדל בבריכות הדגים בארץ, נהנה מסביבת גידול נקייה ומזון איכותי, עשיר מאוד בוויטמינים ויכול לספק לילד ולאדם מבוגר את המנה היומית המומלצת. בהמשך מתכון קל להכנה אבל קודם לכן עוד כמה עובדות מעניינות:

מחסור בויטמין D  קשור להשמנת יתר וסוכרת, ואצל ילדים עלול להוביל לבעיות בהתפתחות תקינה של העצמות. בגיל המבוגר עולה כמות הוויטמין D שהגוף זקוק לו. מעל גיל 50 נדרשת כמות גדולה יותר של ויטמין D. כדי לספק את הצריכה שעולה כדאי להוסיף דג אמנון לתפריט מידי שבוע.

עוד על ויטמין D ? בבקשה. הוא תורם להתפתחות מסת העצם בגוף, ומחסור בו עלול להוביל למחלות כמו סוכרת או אסתמה ואוסטאופורוזיס, כך שאם הקפדתם על קרם הגנה בקיץ או אם אתם שוכני חדרים ממוזגים וממעטים לצאת לשמש, צפו לירידה ברמות של הוויטמין הזה בגופכם.

אבל אל דאגה, דג אמנון אחד מכיל  48 מק"ג ויטמין D , פי 5 מהצריכה היומית המומלצת. הוספה שלו לתזונה השבועית משפרת פלאים את רמות הויטמין בדם. אגב, אל תתבלבלו , בדגים הקפואים הרמה נמוכה בהרבה ועומדת רק על 19 מק"ג.

אז הלכתם וקניתם דג אמנון טרי, קבלו מתכון קל שיעשה לכם חיים בריאים יותר:

פיש אנד צ'יפס שמח

מרכיבים להכנת אצבעות דג:
4 יחידות פילה אמנון חתוך לרצועות
1 כוס בלילת טמפורה (טמפורה קנויה)
1 כוס מי קרח
חצי כוס חומץ בן יין
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית שום כתוש
1 כפית שטוחה מלח
שמן לטיגון
מרכיבים להכנת צ'יפס ירקות:
1 תפוח אדמה
1 בטטה
1 סלק
חצי כוס קמח
1 כף פפריקה
אופן ההכנה:
הכנת הדגים
מנקים את הדג הטרי מהעור ומוודאים שאין עצמות
חותכים לרצועות (אצבעות דג)
מערבבים את החומץ, ג'ינג'ר, שום ומלח, טובלים את רצועות הדג המפולט בתערובת

הכנת הטמפורה:
מוסיפים מי קרח לבלילת הטמפורה ומערבבים בעדינות עם צ'ופסטיק או מזלג, טובלים את הדגים בבלילה.
חשוב מאוד: המים צריכים להיות כמה שיותר קרים.


טיגון הדגים
מחממים שמן במחבת (חשוב מאוד שהשמן יהיה מספיק חם. מומלץ 5 ס"מ לפחות מעל תחתית הסיר\מחבת)
מטגנים את הדגים לאחר הטבילה בטמפורה עד להזהבה ומוציאים מהמחבת בעדינות.
מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.


הכנת צ'יפס ירקות
מקלפים עם קולפן רצועות מכל הירקות, מניחים את רצועות הירקות במסננת ועליהן מפזרים את תערובת הקמח והפפריקה.
מטגנים בשמן עמוק.


*מומלץ לטגן קודם את הציפס ואחכ את הדג*

בתאבון?

 

*** כל המתכונים באדיבות השף מיקי מיראל, שף מסעדת טש וטשה, שוק הפשפשים, יפו.***