1. לאוהבי החומוס שנמאס להם: ממרח אדממה ואבוקדו 

חומוס גרגירים זה אחלה, נכון - אבל האם ניסיתם פעם חומוס שעשוי מפולי אדממה ואפונה? 10 דקות הכנה, לא יותר - ויש לכם חומוס ירוק עז, עשיר בסידן ובברזל - שאפשר לנגב איתו הכל, וסוף סוף טעם חדש לפה.

מרכיבים:

½  כוס אדממה מקולפים

½  כוס אפונה ירוקה קפואה מבושלת

½  כוס מים

חצי אבוקדו בשל ורך (לא יותר מידי)

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

1 כפית מלח שטוחה

1/4 כפית כמון

1/3 כוס טחינה גולמית, עדיף משומשום מלא

הוראות הכנה:

טוחנים במג'ימיקס את כל החומרים. מוסיפים בהדרגה את הטחינה המלאה עד לקבלת מרקם חלק של חומוס.... 

טיפים וגיוונים: 

אפשר לשדרג ולטחון עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום,או תרד.

 

חומוס אדממה ואבוקדו

 

2. ים תיכון אמיתי: ממרח ריקוטה חצילים ואגוזים

קחו את הגבינה האהובה, הריקוטה הנפלאה, עשירה בסידן ומזכירה גם את איטליה מולדת הגבינות והאוכל המצוין, וגם את הבית - והוסיפו לה את הירק הכי אוהב-גבינות שיש (אין שילוב יותר מושלם מחצילים וגבינה, אין), וקצת אגוזים (שחפרנו עליהם במתכון הקודם), וקיבלתם ממרח שירשים את טובי הטועמים, לא רק אתכם. זהירות - הממרח הזה עשוי להיגמר מהר מאוד. אתם תגמרו אותו לבד. ראו הוזהרתם.

מרכיבים:

1 גביע ריקוטה חצילים של גד

חצי כוס שקדים/ אגוזי מלך טחונים

10 עלי בזיליקום קצוצים דק או כף פסטו איכותי

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הגלם לממרח סמיך ואחיד.

ממרח ריקוטה חצילים עם שדרוג של אגוזים

3. קפיצה לספרד: אחו בלנקו - עגבניות מיובשות

אם בא לכם לקחת ביס באמצע היום, ופתאום למצוא את עצמכם ביבשת אחרת, מוקפים אנשים שמחים ומאושרים ולהרגיש לשניה לא פה? אז קבלו את הממרח הזה - שמבוסס על הטעמים הספרדיים של שום, שקדים ולחם, בתוספת עגבניות מיובשות. לא מסובך בכלל ושווה עשייה כי תקבלו ממרח עשיר עם טעמים עמוקים שאי אפשר להפסיק לאכול.

מרכיבים:

כוס שקדים קלופים מושרים ללילה ומסוננים

2 פרוסות לחם ללא הקשה, מושרים בחצי כוס מים קרים מאד

3 שיני שום

10 עגבניות מיובשות או 2 כפות ממרח עגבניות משובח

כף חומץ בן יין לבן או תפוחים

חצי כפית שטוחה מלח 

רבע כוס שמן זית שמן זית

חצי כוס מים

הוראות הכנה:

את הלחם סוחטים היטב ומעבירים לבלנדר חזק, יחד עם כל המרכיבים למעט השמן.

טוחנים למרקם אחיד ומזליפים שמן זית בהדרגה

 

אחו בלנקו

4. לא רק לילדים: טחינה נסיכות

אנחנו כל כך רגילים לצבעים של האוכל שלנו (ע"ע החומוס הצהבהב והטחינה הלבנה או הירוקה) שלפעמים, כשקצת יוצאים מהשיגרה ומכינים משהו אחר - פתאום המאכל שאנחנו כל כך אוהבים, פתאום מקבל זווית חדשה ומפתיעה לגמרי - בעיניים ובכך. כזאת היא הטחינה בצבע סגול- ורוד: מושכת ומתקתקה, שמקבלת את הטעם העדין שלה מסלק טחון ורכז רימונים טבעי. לא גאוני - סופר גאוני וסופר טעים.

מרכיבים:

2 סלקים (חצי חבילה סלקים בוואקום)

3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

2 שיני שום ,1-2 כפות מיץ לימון, כף רכז רימונים

1/2 כפית מלח, חצי כוס מים

הוראות הכנה:

מקלפים את הסלקים, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מעט מים למשך כשעה, עד שהסלק רך. 

(הסלק בוואקום הוא תחליף מצוין)  

מכניסים את כל החומרים לבלנדר חזק וטוחנים למרקם חלק ואחיד. אם הטחינה יוצאת סמיכה מדי – אפשר להוסיף

 

קרדיט צילום: בן ווינברגר

 

5. למתוחכמים ולאוהבי הטוויסט: ממרח פטריות, אגוזי מלך ועדשים שחורות

גם אם אתם לא טבעונים, שתדעו לכם שאגוזי מלך לא סתם נקראים ככה. הם באמת מלכי האגוזים - עשירים בנוגדי חמצון, מכילים כמויות גדולות של חלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתים, והי - אין בהם טיפת גלוטן. יכולנו להמשיך לפאר את האגוזים האלה לעד - אבל אם תוסיפו להם פטריות ועדשים שחורות (שגם עליהן אפשר לכתוב דוקטורט) תקבלו ממרח- על. לא פחות מזה.

רכיבים:

חצי כוס עדשים שחורות

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות גס

1 בצל קטן חתוך לקוביות

1 שן שום פרוסה

מלח, פלפל

5 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

מבשלים את העדשים השחורות בכוס וחצי מים. מבשלים עד רכות ומסננים.

את הבצל מאדים בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות החתוכות ושן שום פרוסה וממשיכים לאדות עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומוכנות.

מעבירים את הפטריות עם הנוזלים, עדשים שחורות ואגוזי מלך לטחינה במעבד מזון.

מוסיפים מלח, פלפל לפי הטעם ושמן זית וטוחנים למחית אחידה וחלקה.

אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ וצ'ילי טרי.

ממרח פטריות, אגוזי מלך ועדשים שחורות

 

*למתכונים נוספים היכנסו לאתר של שלי לרון אברהם או הירשמו לאחת הסדנאות של שלי