היום, בעידן שלנו, אנחנו לא רוצים להקדים "תרופה למכה" אלא להקדים "תזונה למכה". לאורך אלפי שנים, מהרפואה המסורתית ועד היום, אנחנו משתמשים בסגולות הצמחים. המונח "פיטותרפיה" שאולי נשמע לכם מוכר, הוא הקשר בין הצמח ליכולת הריפוי שלו. בעידן שלנו, אנחנו לומדים את פעילות הצמחים ברמת המולקולה, ובמידע הזה נעשה שימוש נרחב גם בחברות ביוטק ובתעשיית המזון.

הרכיבים שנמצאים בתוך הצמחים, הם בעצם "רכיבי חיסון" שמגינים על חיידקים שטורפים את הצמחים, מווירוסים. מחרקים ועוד. הם מצויים בירקות, בפירות, בדגנים וקטניות ועוד.  והם כמובן משפיעים לחיוב גם על גוף האדם. EGCG היא אחת המולקולות הנחקרות, שמצויה בתפוחי עץ וחרובים בכמות לא גדולה, ואילו בתה ירוק היא נמצאת בכמות מאוד גדולה. יש הרבה דיסיפלינות שנחקרו בהקשר של תה ירוק: .

 

    • הפחתת סיכון לשבץ מוחי
    • הטבה עם המיקרוביום
    • הפחתת שכיחות לסרטן המעי הגס
    • הפחת שכיחות למחלות לב
    • כמסייע להפחתת משקל וירידה בהיקף מותניים
    • מגביר חילוף חומרים וחמצון שומנים

      אז איך אנחנו יכולים להשפיע על בריאותינו באמצעות שתייה ובעזרת הרגלים בריאים פשוטים וקלים?

      • אז כמה שותים? המחקרים מדברים על  3-4 כוסות תה ירוק ליום. ההמלצה סמוך לארוחה.
      • חשוב לחלוט את התה במים הרותחים לפחות 3 דקות.
      • בשתיית תה ירוק הרווח כפול, כי גם שותים מים ועם מעניקים נוגדי חמצון לגוף

ונקודה אחרונה ומשמחת: אל התה הרוק הוספו שני ויטמינים: ויטמין D הידוע כמצוי במחסור באוכלוסייה בישראל וגם כמחזק את המערכת החיסונית, והשני ויטמין C  שגם הוא נוגד חמצון ומחקרים מלמדים שהוא עובד בסינרגיה עם EGCG.