מגה טרנדים בעולם המזון והמשקאות: מה אנחנו באמת רוצים לשתות?
אביבה דורון, מנהלת תחום תזונה רוויה ומדע, החברה המרכזית למשקאות, השתתפה בכנס future dietitian של און לייף בשיתוף מכבי שירותי בריאות

בעקבות השנתיים האחרונות ניתן לזהות כמה מגמות חדשות בעולם המשקאות והמזון, לאחר שבעצם המציאות שלנו השתנתה. הראשון הוא "הסנטר החדש" - אם פעם היינו רגילים לצאת החוצה - היום הבית הוא המרכז, אלינו מגיעים כל השירותים והמזון. מגה טרנד שני הוא התפנקות, כן, ממש התפנקות. אנחנו רוצים מזונות טעימים, מפנקים גם בבית וגם בחוץ. השלישי הוא self care - שזו המודעות הגדולה לטפל בעצמנו - להוריד הילוך, להרגיע, לשנות לטובתנו. טרנד נוסף לעולם המשקאות והמזון בכלל הוא הפחתת סוכר - הצרכנים כיום מחפשים פתרונות דלי סוכר, זה התחיל לפני הקורונה וממשיך גם היום.
בעולם המשקאות חשוב להגיד בתחילה שאנשים, כולנו, לא שותים מספקיק. אנחנו שותים בממוצע 5-6 כוסות ביום, וזה לא מספיק. ישנה עליה משמחת בצריכה של מים מינרליים ושל מים מועשרים. הצרכנים היום מחפשים פונקציונליות ורכיבים בתוך המים שלהם שיעשירו ויספקו ערך נוסף. מים בטעמים הוא פיתוח מסוים שנועד גם להיטיב את חויית שתיית המים וכתוצאה מכך ישנה עליה בשתיה, שזה מבורך. בנוסף יש גם שימת דגש על משקאות מבוססי מים מינרליים, בטעמים - שאין בהם תוספות סוכר, כמו למשל מים בטעם אשכולית ולמון ליים.