אחת המגמות המובילות בעולם התזונה אליה ערה גם תעשיית המזון היא תזונה מותאמת אישית – תחום ההולך וצובר תאוצה עם עליית כוח המחשוב וסנכרון המידע. מבחינה דמוגרפית - אוכלוסיית הגיל השלישי הולכת וגדלה בהתמדה . מבחינת התנהגות צרכנית וצרכים – זו אוכלוסייה מאוד הטרוגנית (עם השונות הגדולה ביותר) וחלק ניכר ממנה מחפש פתרונות תזונתיים הולמים לצרכיהם. מבחינה אפידמיולוגית – הזדקנות ועלייה בגיל הינן גורם הסיכון מספר אחת להיארעות מחלות כרוניות מובילות ולמעשה יש הגורסים כי בעוד שהגיל מעלה סיכון להתפתחות כלל המחלות הסיכוי להתפחות מחלה כזו או אחרת תלוי בסביבה ובמועדות הגנטית. 

בעולם ישנה התפתחות גדולה בתחום ה  tailored nutritiom למשל תוסף תזונה שמבוסס על יין אדום שנחקר היום בהקשר של תוחלת חיים ארוכה נוגד הזדקנות או יצירת יוגורט דל לקטוז שמיועד ממש לגיל השלישי, בגלל הראיות אודותיו במסגרת המידע אודות תזונה ים תיכונית וכן בגלל היבטים פונקציונאליים כגון הזמינות שלו והיכולת לאכול אותו במגוון גילאים כולל הגיל השלישי.