מרכיבים (כ-6 מנות):

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 גמבה אדומה בינונית

1 פלפל צהוב בינוני

חצי שקית עלי בייבי

1 תפוח עץ אדום

2/3 כוס עדשים שחורות מבושלות

לרוטב:

2 כפות שמן זית

כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

בישול העדשים: עדשים שחורות אינן חייבות בהשרייה טרם בישולן. ניתן לבשל אותן במים רותחים למשך 20-30 דקות. מומלץ לתת להן להתקרר מעט טרם הכנסתן לסלט.

חותכים את כל הירקות והתפוח לחתיכות בגודל הרצוי, מוסיפים את עלי הבייבי והעדשים המבושלות ומתבלים.

 

 

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 98 קק"ל

פחמימות: 15 גרם

חלבונים: 3.5 גרם

שומנים: 3.5 גרם

 

דבר הדיאטנית:

שלל הירקות שבסלט תורמים מגוון ויטמינים ונוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות רבות, כמו כן סיבים תזונתיים המסייעים באיזון הסוכר ומסייעים בהסדרת תהליכי העיכול. העדשים השחורות שייכות למשפחת הקטניות והן מכילות כמות גדולה של חלבון, ברזל ועוד שלל ויטמינים ומינרלים.

ארוחת סלט כזו יכולה להוות ארוחה שלמה ומשביעה, התורמת את כל מרכיבי המזון בצלחת אחת: פחמימות מורכבות, חלבון, שומן בלתי רווי, ויטמינים ומינרלים.

טיפ: ניתן להכין עדשים בכמות גדולה להקפיא במנות קטנות ולהפשיר לפי הצורך.

סלט ירקות ועדשים שחורות