ירקות אנטיפסטי קלויים בתנור מוגשים עם יוגורט קשיו פיקנטי מתקתק – שף תום פרנץ עבור קונסטרוקטה

מנה ראשונה מרעננת, מקסימה ופשוטה להכנה. המנה בעלת טעמים מאוד מיוחדים בזכות רוטב היוגורט קשיו המיוחד. אני ממליץ להכין את הרוטב יום קודם וכך לחסוך זמן ביום האירוח וגם הטעמים מתאזנים. זהו מעדן שמזכיר בטעם יוגורט עיזים, מאוד קל להכנה. מצוין לרגישים ללקטוז ולטבעונים

מצרכים לירקות אנטיפסטי
2 גזרים קלופים חתוכים לארבע לאורך
1 פלפל אדום, נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל כתום, נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב, נקי וחתוך לרצועות עבות
2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לרבעים
אשכול עגבניות שרי, עם הגבעולים
בטטה קטנה קלופה וחתוכה
קישוא חתוך לטבעות עבות
¾ כוס שמן זית
כפית סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם

יוגורט קשיו טבעוני
כוס קשיו טבעי (לא קלוי)
כוס מים (בערך)
מיץ סחוט טרי מרבע לימון
צנצנת גדולה וכף ערבוב מעוקרות (לאחר העיקור לא לייבש במגבת שעלולה להעביר חיידקים- לייבש באויר הפתוח)
תוספות ליוגורט- כף פלפל צ'ילי קצוץ דק דק ( או שבבי צ'ילי), כפית סוכר חום, כף כוסברה קצוצה דק, מלח לפי הטעם

אופן ההכנה-

לירקות אנטיפסטי- מסדרים את הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את שמן הזית בנדיבות ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להתקרמלות

ליוגורט - במעבד מזון, טוחנים את הקשיו עם מים לתערובת חלקה במרקם של חלב. מתחילים עם הקשיו וממש מעט מים (2-3 כפות) ואז לאט לאט מוסיפים עוד תוך כדי עיבוד כדי להגיע למרקם נכון בלי עודף נוזלים.

מעבירים את התערובת לצנצנת המעוקרת ומוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים. מכסים בחיתול בד לגבינות, ומניחים בצד ליממה בערך 20-24 שעות (לא במקרר). בודקים את היוגורט, מערבבים היטב ומעבירים עם מכסה הצנצנת למקרר. מוסיפים פנימה את התוספות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. נשמר היטב כשבוע במקרר.


הגשה:
לפני ההגשה מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד. אפשר גם להגיש עם קערית רוטב בצד וכל אחד ישים לעצמו את הכמות הרצויה או להשתמש ברוטב כמטבל לירקות.

 

את המנה הכין השף תום פרנץ עבור סדרת התנורים של קונסטרוקטה

צילום - דן פרץ 

סטיילינג- עמית פרבר