ציוד נדרש:  12 "רינג" לב אישי (או אחד גדול), מיקסר מוט, שקף לרינגים

 

מרכיבים לקרם תות ומסקרפונה: (יש להכין ערב לפני)

750 מ"ל     שמנת מתוקה (3 מכלים)

300 גרם     שוקולד לבן

250 גרם     גבינת מסקרפונה

25  גרם     אבקת פודינג (4 כפות)

50 גרם       אבקת סוכר

150 גרם     תותים נקיים (אפשר קפוא)

מרכיבים קולי תות:

100 גרם      תותים נקיים (אפשר קפוא)

50  גרם       סוכר

3    גרם       ג'לטין דגים

10  גרם       מים לג'לטין

ציפוי:

35 גרם     שמנת מתוקה

24 גרם     סוכר

140 גרם   סירופ גלוקוזה (בחנויות המתמחות)

10 גרם     ג'לטין דגים

50 גרם     מים לג'לטין

75 גרם    שוקולד לבן

230 גרם   ציפוי מירור גלייז (חנויות מתמחות)

1 גרם      צבע מאכל אדום

עוגת לב תות

צילום: טל סיוון צפורין

אופן הכנת קרם מסקרפונה:

  1. לילה לפני קוצצים את השוקולד לבן ומעבירים לקערה
  2. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן
  3. בעזרת מטרפת יד לילה במקרר
  4. למחרת מקציפים 2/3 מתערובת השמנת, המסקרפונה והפודינג לקבלת קרם סמיך
  5. טוחנים עם מיקסר מוט את התותים ואבקת הסוכר ומוסיפים ליתרת תערובת השמנת ומקציפים
  6. מקפלים את תערובת התות על תערובת המסקרפונה לקבלת קרם זברה ורוד

אופן הכנת קולי תות:

  1. טוחנים עם המיקסר מוט את התות
  2. ממיסים את הג'לטין במים קרים
  3. במחבת קטנה מביאים לרתיחה את הסוכר (עם כף מים), מוסיפים את התות הטחון, מרתיחים ויוצקים על הג'לטין
  4. מערבבים עם מטרפת יד ומוודאים שכל הג'לטין נמס

אופן הכנת הציפוי:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים
  2. מרתיחים את השמנת עם הסוכר והגלוקוזה

ושופכים על תערובת הג'לטין ומערבבים עד שהג'לטין נמס היטב

  1. מוסיפים את השוקולד ומערבבים
  2. מוסיפים את המירור והצבע ומערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת ציפוי חלק

הרכבת העוגה

  1. מסדרים את השקף ב"רינג" לב
  2. יוצקים 1/2 גובה מוס ומקפיאים כשעה
  3. יוצקים שכבת קולי דקה ומחזירים לעוד שעה במקפיא
  4. מסיימים עם יתרת המוס ובעזרת מרית משטיחים
  5. מקפיאים ללילה
  6. מפרקים את המוס מהרינג ומניחים על רשת ציפוי (אפשר רשת תנור על תבנית).
  7. בעזרת מצקת מצפים את העוגות ובעזרת מרית מעבירים את העוגות לצלחת הגשה
  8. שומרים במקרר עד ההגשה