פאי שוקולד קר
השפיות דגנית עמיחי ורונה פרדיס מ'לחם יין' חושפות את המתכון של הבראסרי האהוב מיהוד לטארט שוקולד קר. לגזור ולשמור
*המתכון הוא לטארט בתבנית קוטר 24 ס"מ
רכיבים:
לבצק:
330 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם שקדים קלופים טחונים
125 גרם סוכר
3 גרם מלח
65 גרם ביצים (1 ביצה)
למלית שוקולד:
75 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
110 גרם ביצים (2 ביצים)
75 גרם סוכר
60 גרם קמח
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 מל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בצק:
מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לביצים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפייה מכניסים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק כ20 דקות עם משקולת.
מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 170 מעלות.
המילית:
ממיסים את החמאה והשוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והסוכר. מוסיפים לתערובת את החמאה והשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעה בתערובת (לא יותר)
יוצקים את המלית על הקלתית.
מכניסים לתנור ל 10 דקות נוספות בטמפ' של 170 מעלות.
הציפוי:
ממיסים את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר עד לקבלת תערובת חלקה.
יותקים על גבי הטארט המצונן.
מעבירים למקרר למספר שעות.
מגישים קר.