אין קינוח קיצי ומרענן יותר בעיני ממלבי צונן. רק צריך להגיד לידי את המילה "מלבי" ומיד יעלה חיוך על פני.
מודה שלא תמיד זה היה כך, רק בשנתיים האחרונות למדתי לאהוב את הקינוח המופלא הזה, בעיקר בגלל הפחד מהטעם הדומיננטי של מי הורדים. עם הזמן למדתי לאהוב אותו ולדעת שכל השימוש בו מותנה במילה מינון (כנראה כמו כל דבר בחיים).
אבל כמובן שניתן ואפילו מומלץ לנסות גם רטבים אחרים ותוספות שונות מהסירופ והקוקוס הקלאסי.

המתכון מיועד לכ-10 כוסות אישיות.

חומרים

500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה

קורנפלור: 6 כפות
מי ורדים: כפות 3

½ כוס סוכר
1 כף מחית וניל איכותית

אופן ההכנה

  1. מערבבים כוס חלב עם קורנפלור, עד להמסת הקורנפלור.
  2. מביאים לרתיחה בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה, וניל וסוכר.
    מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור, ומי הורדים וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כדקה, עד שהתערובת מסמיכה.
  3. יוצקים את המלבי החם לכלי הגשה, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד או שקית סנדוויץ', ומעברים למקרר לפחות ל4 שעות.
  4. מגישים קר, עם רוטב לבחירה ותוספות.

רטבים למלבי:
גנאש שוקולד לבן והל
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל איכותית
2 תרמילי הל

מחממים בסיר שמנת מתוקה, וניל והל לסף רתיחה, מסננים מעל קערה ובה השוקולד הלבן ומערבבים להמסה.

רוטב קרמל, קינמון מלוח
100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה חמימה
10 גרם חמאה
מעט מלח גס
מעט קינמון

מכינים במחבת קרמל על ידי המסה איטית של הסוכר על אש נמוכה, מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה ואת הקינמון והמלח, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.