בהמלצת הדיאטנית: מתכון לחזה עוף בלסמי ברוזמרין
לקראת החגים, קבלו מתכון מנצח לחזה עוף עם טעמים מדויקים של חומץ בלסמי ורוזמרין וללא מלח ונתרן בכלל. ואם תוסיפו לזה סלט, תקבלו ארוחה בריאה שתעשיר לכם את שולחן החג

גודל המנה: חצי חזה עוף
המתכון מתאים ל-4 סועדים
רכיבים:
2 חזה עוף קטנים ללא עצם וללא עור חצויים ל-2 (4 מנות)
כף פפריקה
כף שמן זית
½ כף רוזמרין טרי
2 שיני שום כתוש
מעט שמן ממכל שמן בהתזה
¼ כוס יין אדום או מים
3 כפות חומץ בלסמי
עלי רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
- אם רוצים, ניתן להניח כל חצי חזה עוף בין שתי יריעות פלסטיק ולשטח עד לעובי של 1.5-2 ס"מ
- בקערה קטנה משלבים את הפפריקה, שמן, רוזמרין, שום כתוש. מערבבים היטב עד לקבלת ממרח, אותו יש למרוח על שני הצדדים של העוף
- התיזו על תבנית אפיה (30 X 40 ס"מ) שמן מתרסיס. הניחו את העוף בתבנית, כסו והשאירו במקרר למשך 2-6 שעות
- חממו מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות
- הרטיבו את העוף ביין, אפו 10-12 דקות והפכו את העוף פעם אחת במחצית הזמן, או אפו את העוף עד שצבעו כבר אינו ורוד
- הוציאו מהתנור והזליפו את החומץ על העוף שבתבנית האפייה
- העבירו את העוף לצלחות הגשה. ערבבו את הנוזלים שבתבנית האפייה והזליפו על העוף. ניתן לקשט בעלי רוזמרין.
ערכים תזונתיים למנה:
- קלוריות: 180
- פחמימות: 3 גרם
- חלבונים: 24
- שומן: 6 גרם
- שומן רווי – 1.3 גרם
- סוכר – 2 גרם
- סיבים תזונתיים – 1 גרם
- כולסטרול- 65 מ"ג
- נתרן – 60 מ"ג
- אשלגן – 265 מ"ג
הכותבת הינה דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה