מרכיבים לבצק רבוך:

100 מ"ל חלב

100 מ"ל מים

80  גרם חמאה

125 גרם תערובת קמחים

10   גרם סוכר

5    גרם מלח

3    יח' ביצים

30 גרם שקדים פרוסים

20 גרם אבקת סוכר

מילוי:

800  מ"ל  שמנת מתוקה

400 גרם   שוקולד לבן

(לילה מראש מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד, מערבבים ושומרים במקרר)

60 גרם  חמאת פיסטוק

60 גרם  מחית נוגט

אופן הכנת הפרי ברס:

מרתיחים בסיר בישול את המים, החלב, סוכר, מלח והחמאה. כשהתערובת רותחת מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמחים ועם כף עץ בוחשים בעוצמה עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים כ-3 דקות לייבש. מוציאים את הבצק לקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות בינונית, מוסיפים ביצה ראשונה ומערבלים עד שהביצה נבלעת היטב לתוך הבצק באופן דומה מוסיפים את הביצים הנוספות.

אופן האפייה:

מזלפים חישוק בקוטר 20 ס"מ, מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים ב- 180 מעלות 25 דקות. מורידים את החום ל-150מעלות  פותחים את דלת התנור, וממשיכים לאפות עם דלת פתוחה 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים

אופן הכנת המילוי והרכבה:

מקציפים מחצית מהשנטי עם מחית פיסטוק והחצי השני עם מחית נוגט. פורסים את הפרי ברס באמצע (לרוחב) ומניחים את החלק העליון בצד. מזלפים על התחתית לסירוגין את שני סוגי השאנטי מניחים את המכסה מעל (בשלב זה ניתן לשמור בקירור/ מקפיא).

מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

בתיאבון!