טארט אננס וקרם שקדים

12 טארטים אישיים

תבנית אישית מרובעת 8X8 ס"מ או תבנית מאפינס בקוטר 8 ס"מ

רכיבים:

1 יחידה (450 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

1 שקית (300 גרם) אננס חתוך מוקפא "סנפרוסט"

רכיבים לקרם שקדים וסוכר חום:

150 גרם חמאה "תנובה", רכה
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
2.5 כפות (25 גרם) קורנפלור

2 כוסות (140 גרם) אבקת שקדים
2 ביצים גודל L

1 ביצה, טרופה

100 גרם שקדים לבנים, פרוסים

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה וסוכר חום במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר. להוסיף קורנפלור ואבקת שקדים ולערבב.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד וחלק. להניח את הקרם בקערה ולשמור בקירור.
  3. מניחים ריבועי בצק בתבנית ולמלא בשכבה אחידה של קרם שקדים, בגובה חצי התבנית. מניחים חתיכות אננס מעל קרם השקדים ומקפלים את שולי הבצק פנימה. להבריש בביצה ולפזר שקדים פרוסים.
  4. אופים בתנור שחומם ל-180° מעלות במשך כ-30 דקות עד להזהבת הבצק והתייצבות הקרם.

 

 

צילום:בני גם זו לטובה

מאפה בצק פילאס ממולא בעלי תרד וגבינות

כ-8 מאפים אישיים

תבנית מאפינס בקוטר 8 ס"מ

רכיבים:

1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט", מבושלים לפי ההוראות שעל האריזה

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

1 בצל, חתוך לחצאי עיגולים

3 שיני שום, כתושות

100 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת

2 כפות שמן זית

לרויאל:

3 ביצים M

1 מיכל (250 גרם) שמנת להקצפה 38% "תנובה"

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

לעיטור:

שומשום / צנובר

1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

  1. מאדים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
  2. מערבבים בקערה את התרד, הבצל, השום והגבינה הבולגרית.
  3. מערבבים בכלי נפרד את כל חומרי הרויאל, ולהוסיף לקערה עם התרד.
  4. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-15 ס"מ, ולהניח בתבנית בקוטר 8 ס"מ למאפים אישיים.
  5. מוזגים את התערובת על הבצק עד לגובה של 2/3 מהתבנית ולקפל את שולי הבצק פנימה, להבריש בביצה ולפזר מעט שומשום / צנובר.
  6. אופים בתנור שחומם ל-180° במשך כ-25 דקות.

 

 

מאפה פילו שושנים במילוי גבינות וברוקולי

תבנית בקוטר 26 ס"מ

רכיבים:

10 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה.

1/2 שקית (400 גרם) ברוקולי מוקפא "סנפרוסט", מבושל לפי ההוראות למיקרוגל שעל האריזה, חתוך

2 ביצה

200 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מגוררת

200 גרם קרם גבינת שמנת בטעם טבעי 5% "תנובה"

100 גרם פתיתי פרמזן 23% "שף לבן"

200 גרם פתיתי מוצרלה "שף לבן"

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

שמן זית, להברשה

אופן הכנה:

  1. לערבב גבינות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט בקערה. להוסיף את הברוקולי ולערבב בעדינות.
  2. לפרוס עלה פילו על נייר אפייה ולהבריש בשמן זית, להניח מעל עלה פילו נוסף ולהבריש פעם נוספת. לשטח מעל את תערובת הברוקולי והגבינות. להניח מעל שני עלי פילו נוספים כשבניהם מברישים שמן זית.
  3. לגלגל בעדינות לרולדה, לחתוך לפרוסות ולהניח בתבנית שהוברשה מראש בשמן זית.
  4. להבריש את המאפה בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות לכ-35 דקות עד להזהבה.

להגשה עם שושני הפילו- מטבל יוגורט מרענן

רכיבים:

1 גביע יוגורט BIO (200 גרם) 3% "תנובה"

2 בצל ירוק, קצוץ (החלק הירוק בלבד)

מלח

1 שן שום, כתוש

גרידת לימון מ-1/3 לימון

1 כף שמן זית

אופן ההכנה: לערבב את כל הרכיבים יחד ולהגיש עם שושני הפילו.

בתאבון!

 

 

צילום: בני גם זו לטובה