מאפינס סופגניות דלות קלוריות ושומן
החגיגה הקלורית עתירת הסוכר והשומן שעוטפת את חנוכה מקשה על סוכרתיים רבים לשמור על תפריט מאוזן. אז במיוחד עבורם עבורם, הנה מתכון לסופגניות בעלות ערכים קלוריים נמוכים, שיעזרו לשמור על רמות סוכר מאוזנות

הגרסה דיאטטית ומופחתת סוכר לסופגניות. על פי מתכון זה הגרסה מכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות מאשר בסופגנייה רגילה. לשם השוואה, בסופגנייה רגילה יש כ-50 גרם פחמימות. כמות זו של פחמימות מתפרקת בגוף לכ-10 כפיות סוכר (לפי החישוב של 5 גרם פחמימות = 1 כפית סוכר). השיפורים התזונתיים הקיימים במתכון הם החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט אשר תורם חלבון וסידן, השימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן - החלפת הסוכר בסטיביה. וכמובן אפיה במקום טיגון. אפשרות נוספת להפחתה נוספת ומשמעותית בכמות הפחמימות היא החלפת הקמח המלא בקמח שקדים.
חומרים ל-12 סופגניות:
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
250 גרם יוגורט 3% שומן
2 ביצים טרופות
6 שקיות קטנות של סטיביה
תמצית וניל לטעם
7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפיה
12 כפיות ריבה לייט (ללא תוספת סוכר) או 12 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו
אופן ההכנה:
1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
2. לערבב היטב את כל החומרים.
3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות, עד ל3/4 גובה של כל אחד משקעי המאפינס.
4. להוסיף כפית ריבה לייט או קוביית שוקולד לכל מאפינס.
5. לאפות כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים.
חג שמח
טבלת ערכים תזונתיים לסופגנייה אחת:
קלוריות: 92
פחמימות: 10 גרם
חלבונים: 3 גרם
שומנים: 1.7 גרם