המתכון של לביבות אלו אינו מכיל תפוחי אדמה ולכן הן דלות מאוד בפחמימות. לביבה אחת תגרום לעלייה יחסית מתונה ברמות הסוכר. יש לשים לב כי מבחינה קלורית, כמות הקלוריות בכל לביבה זהה לכמות הקלוריות בפרוסת לחם אחת. התרד מכיל שפע של ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, סידן, ברזל, אשלגן וויטמין k, והגבינות שבמתכון הן רזות ומומלצות יותר בהשוואה לגבינות השמנות.

חומרים לכ-12 יחידות (תלוי בגודל):
300 גרם עלי תרד
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
2 כפות קמח מלא או קמח חומוס או קמח שקדים
100 גרם גבינה צפתית 5% (כחצי קופסה קטנה)
2 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכות לחתיכות קטנות
כפית מלח שטוחה
מעט פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לטגן במחבת את הבצל והשום עם שתי כפות השמן זית. להוסיף את עלי התרד, להקפיץ במשך 2-3 דקות ולסגור את האש.
2. בקערה נפרדת לערבב היטב את הביצים, הקמח, הגבינות והתבלינים.
3. להוסיף את התרד והבצל לקערת החומרים ולערבב היטב שוב.
4. לחמם תנור ל-180 מעלות. לסדר נייר אפייה על תבנית של תנור ולשמן אותו.
5. ליצור לביבות מהתערובת ולהניח בתבנית.
6. להזליף מעט שמן על הלביבות.
7. לאפות כרבע שעה ולאחר מכן להפוך את הלביבות לצד השני ולאפות במשך 12 דקות נוספות.

ערכים תזונתיים ללביבה: 

קלוריות 74

פחמימות: 3 גרם

חלבונים: 5 גרם 

שומנים: 4.2 גרם