בוקר שלישי מעולה ופעמיים כי טוב וכו והבוקר במיוחד טוב. טוב כי קיבלתי מוצר מדהים לבדיקתי/סקירתי, מוצר שלמעשה מהווה בסיס נהדר ומושלם לרטבים מעניינים לסלט. משהו ככה אחר-שונה שיתן לכן/ם טוויסט קצת שונה מהרטבים הרגילים שאתן רגילות לקנות/להכין.

חומץ דבש עם צבע ענברי זהוב המגיע אלינו ממחוז אלזס אשר בצרפת ויותר נכון אם אדייק ואומר על גבול צרפת/גרמניה. רק לשמוע את הפרטים האלו אני מתמלאת במצב רוח רומנטי עם נופך של אוכל טוב מצרפת ודמיוני כבר מפליג למחוזות רחוקים אלו על המזונות המרתקים שלהם והצבעוניים, על הריחות המשגעים של האוכל ששם נראה כמו אמנות צרופה. אז בשורה, גם פה אפשר להנות ממוצרים נהדרים ולשלב אותם בארוחות הביתיות שלנו. אז כעת מצטרף המלפור, חומץ הדבש שניתן לעשות איתו המון דברים. יש לפניכן כאן קצת מידע על המוצר, מהיכן הגיע, מי הגה בכלל את הרעיון למוצר כזה מעניין ובדיוק בזמן חומץ הדבש הגיע לארצנו הקטנטונת לכבוד חגי תשרי המשמשים ובאים ובעיקר לראש השנה (תפוח בדבש, עוגות דבש, סלטים מעניניים עם דבש וחומץ המלפור והשמיים הם הגבול יקרות. תשתעשעו המון עם רעיונות נפלאים. החומרים כבר נמצאים לפניכן/ם. אספר לכן/ם מה אני הכנתי עם חומץ דבש melfor 

סלט ירוק : עלי בייבי חופן יפה, 7- עגבניות לחות, 50 גרם קוביות גבינה בולגרית, חופן אגוזי מלך,חופן אגוזי פקאן.

ומה לרוטב: 3 כפות חומץ דבש melfor, מיץ מחצי לימון, פלפל שחור לפי הטעם, מעט מלח גס, וכפית חרדל דיז'ון, כף שמן זית. לערבב היטב בתוך צנצנת ולשפוך מעל הסלט בזמן ההגשה. 

בתיאבון! יצא מדהים והשילוב של חומץ הדבש מלפור עם יתר מרכיבי הרוטב + כל הסלט יצא טעים וכהרף עין כל הקערה שהכנתי והכנתי הרבה סלט נטרפה. לבריאות ובקרוב אצלכן/ם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חומץ דבש מקורי "Melfor"

 

במזרחה של צרפת ישנו חבל ארץ לא גדול ששמו "אלזס" ובירתו העיר שטרסבורג. החל מהמאה ה-17 ועד תחילת המאה ה- 20 התקוטטו גרמניה וצרפת על חבל ארץ זה וכתוצאה מכך התרבות ובעיקר הקולינריה של החבל ספגו השפעות רבות משתי המדינות.

 

חברת מרום משה בע"מ - יבוא מוצרים ברומו של מזון אשר מנהליה אחראים על מגוון גדול ממוצרי הגורמה שהגיעו לארץ ב 25 השנים האחרונות, אמונה גם על להביא לכם את אחד מההתוצרים המיוחדים של המטבח האלזסי,חומץ דבש מקורי של מלפור.

 

מלפור (Melfor) הוקמה בשנת 1922 והמוצר המרכזי שהיא מייצרת מאז ועד היום הוא חומץ הדבש הנפלא שלה,

המתכון פותח במקור ע"י פרננד היגי ומורכב בעיקר מחומץ כהל (ללא אלכוהול), תמציות צמחים ודבש.

המתכון עובר מדור לדור ונשמר עד היום בסודיות ע"י נכדו של פרננדו, פיליפ היגי, שממשיך את המסורת המשפחתית של יצור חומץ הדבש המשובח למרות תקופות שונות של מלחמה ומעבר האזור הלוך חזור בין צרפת לגרמניה.

 

בראש השנה כולנו מחפשים דרך לחדש את המאכל המסורתי של החג, הדבש, וכך בתזמון נפלא מגיע לארצנו חומץ הדבש בעל הארומה הנפלאה שמהווה דרך מעולה להפתיע את האורחים שלנו עם ארומה מתקתקה להפליא שמתכתבת עם הטעם הקלאסי של הדבש עם טוויסט.

 

חומץ הדבש מאופיין בטעמים עדינים יותר וחמוץ- מתקתקים יותר מרוב החומצים,  מה שהופך אותו למתאים גם למנות עדינות יותר וגם לחכים אנינים או רגישים יותר. הארומה הנפלאה של הדבש מוסיפה המון לכל מאכל.

 

חומץ הדבש משמש כבסיס נפלא לוינגרטים לסלט, ובגלל שהחומציות שלו נמוכה משמעותית משל חומצים אחרים (30% פחות מחומץ ממוצע) אפשר להשתמש בפחות שמן להכנת הוינגרט, מה שחוסך כמה קלוריות והופך את החומץ לדרך נהדרת למנות עם הרבה טעם ופחות קלוריות לתקופות דיאטה.

החומץ מעולה גם במנות דגים, מעדני בשר, כרוב כבוש ואפילו במתוקים ומאפים שמחפשים להעניק להם טעם מתקתק עדין.

 

את חומץ הדבש של מלפור ניתן למצוא ברשתות טיב טעם, סטופמרקט ובמעדניות וחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ.

 

משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו 09-9580522  

 

כשר פרווה בהשגחת הרבנות ליון ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

 

סלט ירוק עם חומץ דבש "Melfor"

 מתוק פשוט ונפלא

מצרכים:

חופן עלי בייבי

חופן עלי רוקט

70 גרם אגוזי מלך

70 גרם אגוזי פקאן

לרוטב ?

כף חרדל דיג'ון

רבע כוס שמן זית

3 כפות חומץ דבש של "MELFOR"

מיץ מחצי תפוז

 

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את עלי הבייבי, עליי הרוקט, אגוזי המלך ואגוזי הפקאן

בקערה נפרדת מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב

מוזגים את הרוטב לסלט ומערבבים

חותכים את התפוזים לפילה ( פלחים ללא הקרום הלבן )

מעבירים את הסלט לקערת ההגשה ומפזרים את התפוזים על הסלט.

סביצ'ה סלמון עם חומץ דבש "Melfor"

מצרכים:

200 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות קטנות ושוות

1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות ושוות

1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות ושוות

לרוטב-

1 כף רוטב סויה

2 כפות חומץ דבש "MELFOR"

אופן הכנה:

מערבבים את הסלמון האבוקדו והתפוח

מוזגים את מרכיבי הרוטב לתערובת הסלמון

מניחים את התערובת בצד כ 10 דק לספיגה מושלמת של הטעמים

הצעת הגשה:

את הסביצ'ה מסדרים על הצלחת בעזרת רינג עגול

על הסביצ'ה מניחים נבטי חמנייה לקישוט

 

 

 

 

המתכונים באדיבות דפנה בר שדה- יועצת קולינרית