הקינוח הזה הוא טוויסט על התפוח בדבש המסורתי, מסמלי החג. זו מנה יפה, עשירה שמרכיבים סמוך להגשה, בצלחות אישיות, "כמו במסעדה". מכינים את כל המרכיבים מראש, כך שאפשר לצלחת ולהגיש בזמן קצר.

מלבד תפוח ודבש יש בקינוח טוויל פריך ומתוק שמזכיר בטעמו את הוופל של הגלידה, קרם גבינת שמנת עדין, מתובל בקינמון ווניל.

 

שכבות וופל, תפוחים מקורמלים, קרם גבינת שמנת, קינמון ודבש

המצרכים הדרושים:

 

לטוויל:

רבע כוס אבקת סוכר

רבע כוס קמח

1 חלבון של ביצה

40 גרם חמאה

קורט מלח

רבע כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את אבקת הסוכר, המלח והחמאה, וטורפים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים קמח ומערבבים.

  2. מוסיפים את החלבון וטורפים עד לקבלת עיסה משחתית.

  3. משטחים את התערובת על נייר אפייה, כעיגולים. אפשר להשתמש בשבלונה לשם כך, כדי שכל הטווילים יהיו בגודל זהה. אפשר ליצור שבלונה מגזירת מכסה פלסטיק פשוט. חשוב שהתערובת תהייה דקה.

  4. אופים ב-190 מעלות 5-7 דקות. לכל מנת קינוח מכינים 3 טווילים.

  5. מוציאים מהתנור כשהטווילים מקבלים צבע שחום. מקררים ומאחסנים בקופסא אטומה עד 5 ימים.

 

לקרם גבינת שמנת:

125 גרם גבינת שמנת 30% , בטמפרטורת החדר

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

גרגרים מ 1/4 מקל וניל

1/4 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם מטרפה וטורפים במהירות בינונית- גבוהה עד לקבלת קרם חלק ויציב (נזהרים שלא להקציף יותר מידי, אחרת הקרם יישבר).

  2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן (12 מ"מ) ומאחסנים במקרר עד להגשה. (הקרם מחזיק עד 3 ימים)

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחי גראנד סמית' קלופים וחתוכים לפלחים (שמיניות)

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1/2 כפית חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרמל: מחממים סיר קטן ורחב, מפזרים בו סוכר עד שתחתית הסיר מכוסה בשכבה דקה. אסור לערבבהסוכר עלול להתגבש. עדיף לנענע את הסיר עד לפיזור מושלם.

  2. ממתינים להיווצרות קרמל ומוסיפים את יתרת הסוכר, מנענעים את הסיר לקבלת קרמל אחיד וענברי.

  3. מוסיפים את החמאה, כעת ניתן לערבב בעזרת כף עץ. (זהירות! זה חם מאוד)

  4. מוסיפים את כל פלחי התפוחים ומבשלים אותם בקרמל. תחילה הסוכר ייתגבש אך עם הבישול הוא יימס ויקרמל גם את התפוחים. מבשלים עד שהתפוחים מתרככים מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומשאירים את הנוזל הקרמלי בסיר.  

  5. ממשיכים לבשל את הקרמל שנשאר בסיר, עד שהוא מצטמצם מעט ונראה כמו רוטב. שופכים את הרוטב על התפוחים. התפוחים נשמרים בתוך הרוטב, במקרר כשבועיים.

 

 


 

להרכבת הקינוח:

  1. בונים 3 שכבות של טוויל עם הקרם, ומעל מניחים את התפוחים כמניפה.

  2. ניתן לטפטף מעל המנה או על הצלחת דבש שחומם מעט במיקרו, או את הרוטב שנוצר לנו מבישול התפוחים ולקשט עם עלה של נענע.

חג שמח!!