המרכיבים:

2 כוסות כוסמת קלויה, שטופה ומסוננת

גזר גדול חתוך לקוביות בינוניות

כוס עדשים שחורות, מבושלות

 

תבלינים:
מלח ים

כמון טחון

פלפל שחור גרוס טרי

כורכום

חוויאג' למרק

 

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את קוביות הגזר בשמן הזית

מוסיפים אליו את הכוסמת ומטגנים 5 דקות

מכסים במים רותחים (כ3 כוסות), מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.

מערבבים ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה במכסה סגור.

מוסיפים אל הכוסמת את העדשים המבושלות, מערבבים היטב בעדינות ומבשלים יחד עוד 2 דקות.

מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור לכרבע שעה.

מגישים חם, טעים גם קר!

 

 

לעמוד הבישולים של מיכל