6-4 מנות

כל בישול המנה הזו מחייב להבה גבוהה מאוד, בעיקר כאשר מוסיפים את הרוטב עתיר הסוכר, כדי שיהפוך מהר לסירופ קרמלי ויצפה יפה את הבשר.

 

1/2 שקית (100 גרם) אטריות אורז מרובעות

נתח סינטה בקר במשקל 1/2 ק"ג ללא מכסה השומן

3 כפות שמן

6 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 כפות שומשום קלוי במחבת לא משומנת   

 

לרוטב:

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב סויה מתוק

1 כף רוטב דגים

4 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

2 כפות מים

מעט שבבי צ'ילי חריפים

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

4 כפות בצלי שאלוט פריכים

תערובת תלתלי בצל ירוק ועלי כוסברה

 

 

 

 

הכנה:

1.    משרים את האטריות במים חמים כ-20 דקות עד שהן רכות לגמרי.

2.    מערבבים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.

3.    חותכים את נתח הבשר לאורכו לשניים. פורסים כל מחצית לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.

4.    מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהוא חם מאוד, מכניסים פנימה את הבשר, השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים יחד על להבה גבוהה עוד 5-3 דקות. ברגע האחרון מערבבים פנימה את השומשום הקלוי.

5.    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את הבצלים הפריכים, תלתלי הבצל ועלי הכוסברה ומגישים. 

 

** מתוך ספרו החדש של אהרוני