5 "עצות הזהב" שלי למאפינס מושלמים:
1. את הקמח חשוב לנפות – מעבר ל"הפתעות" לא נעימות שעלולות להתגלות בקמח וענייני כשרות, הקמח המנופה חשוב לתוצאה סופית של מאפינס אווריריים ולא דחוסים ( הפרפקציוניסטים מנפים פעמיים את הקמח).
2. מינימום ערבוב והתעסקות בבלילה – לאחר הוספת חומרי הגלם היבשים לבלילה, יש לערבב את הבלילה בעזרת לקקן בתנועות "קיפול" בכמה שיותר בעדינות.
3. חשוב לערבב את הקמח עם חומרי התפיחה ( אבקת אפייה או סודה לשתייה ) לפני הוספתם לבלילה – זה יבטיח פיזור אחיד של חומרי ההתפחה במאפים ויבטיח שיתפחו ויאפו בצורה שווה
4. הכנסת העוגה מיד בסיום ההכנה לתנור – אבקת אפייה מגיבה במגע עם נוזלים ומתחילה בתהליך התסיסה, ככל שהבלילה תחכה לתנור, כך היא תתפח פחות בתנור.
5. הרפתקנות רק לאחר ניסיון המתכון פעם אחת לפחות – שמכינים מתכון חדש בפעם הראשונה מומלץ להיצמד אליו ולא לעשות בו שינויים

מאפינס בננה וקרמל
החומרים:
½ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון
3 בננות גדולות בשלות מעוכות
¾ כוס סוכר
1 ביצה
120 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3 כפות ממרח לוטוס
אגוזי מלך קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות, ומרפדים 2 תבניות שקעים ב24 עטרות נייר מרוססות במעט שמן.
בקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה, מלח, והקינמון.
בקערת מיקסר עם ווג גיטרה, מערבבים יחד את הבננות, סוכר, ביצה, וניל, ממרח לוטוס והחמאה המומסת.
מוסיפים את תערובת היבשים למיקסר ומערבלים לאט עד שהתערובת אחידה.
בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצקים כף מהתערובת לעטרות הנייר, מפזרים אגוזי מלך קצוצים ואופים כ-15 דקות עד שהמאפינס זהובים וקפיציים למגע.

 

 

מאפינס גרנולה, חמוציות וכל טוב
החומרים:
1 כוס סוכר
1 ביצה
½ 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם שיבלת שועל דקה
חופן אגוזי מלך
חופן חמוציות
חופן פקאנים
1 כוס חלב
60 גרם חמאה
2 כפיות וניל
½ כפית קינמון

אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים ב-12 עטרות נייר מרוססות במעט שמן.
בקערה מערבבים יחד את השיבולת שועל, האגוזים, החמוציות והקינמון.
מוציאים כ-5 כפות מהתערובת לקערה נפרדת (לפיזור על המאפינס לפני האפייה), ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
בקערה אחרת מערבבים את החלב, החמאה, והווניל.
במיקסר עם וו הקפצה, מקציפים את הביצים והסוכר.
מוסיפים לקערה לסירוגין את תערובת החלב, ואת תערובת הקמח והאגוזים, ומקפלים ידנית.
בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצקים כף מהתערובת לעטרות הנייר, מפזרים מעט מתערובת האגוזים שהשארנו בצד ואופים כ-20 דקות עד שהמאפינס זהובים וקפיציים למגע

 

 

מאפינס מושלמים לארוחת בוקר
המאפינס המלוחים הללו נהדרים לארוחת בוקר, בראנץ' או לפיקניק. אל תחששו לשחק עם המתכון לפי טעמכם. המתכון הוא בגדר המלצה בלבד, ניתן ואף מומלץ להחליף את הגבינות בכל גבינה קשה מגוררת אחרת, ואת הירקות בכל ירק אחר שתרצו.. בכל פעם תקבלו מתכון חדש, שונה וטעים

החומרים:
½ 2 קמח

4 כפיות אבקת אפיה

2 ביצים

2 כפות שמן

גביע יוגורט / שמנת חמוצה
1/3 כוס חלב
מלח ופלפל שחור לפי טעם

 

חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסים לחצאים

חצי חבילת עלי בזיליקום קצוצים גס

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-185 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים ב-12 עטרות נייר מרוססות במעט שמן.
לערבב יחד את הביצים, שמן, חלב, יוגורט והתבלינים.
בקערה נפרדת לערבב יחד את הקמח, והאבקת אפייה.
להוסיף את תערובת הנוזלים לקמח ולקפל.
להשאיר מעט גבינה בצד, ואת שאר הגבינה והירקות להוסיף לתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצקים כף מהתערובת לעטרות הנייר, מפזרים מעט מוצרלה ואופים כ-15 דקות עד שהמאפינס זהובים וקפיציים למגע.

 


 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס