Eataliano הוא שבוע האוכל האיטלקי, במסגרתו יגישו כ-20 מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ תפריט מיוחד של ארוחה איטלקית מלאה במחיר של 99 שקל לסועד (מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה; לבחירה מתוך תפריט ייחודי). שבוע האוכל האיטלקי ייערך בתאריכים 27-20 בדצמבר ואת הרשימה של המסעדות והמנות אפשר למצוא בקישור

לפניכם מתכון של מסעדת צל תמר למנה של פסטה אפויה - קונכיות פסטה במילוי תרד וריקוטה ברוטב עגבניות. 

 

החומרים:

500 גרם קונקיליוני (קונכיות גדולות), עדיף מתוצרת RUMO

 

למילוי:

חבילה תרד קפוא טחון

2 חבילות ריקוטה פרסקה

3 שיני שום כתוש

50 גרם פרמזן מגורד

ביצה + חלמון

מלח, פלפל

 

הכנת רוטב עגבניות בסיסי:

הא-ב' של המטבח האיטלקי הוא רוטב עגבניות. אפשר וכדאי להשתמש בעגבניות בקופסת שימורים מתוצרת איטלקית. היתרון בלעבוד עם עגבניות איטלקיות הוא שקוטפים אותם בשיא העונה, בוררים רק את המצטיינות שבהן ומקלפים אותן ולנו יש עגבניות טובות כל השנה.

 

החומרים לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

6 שיני שום פרוסות דק

2 קופסת עגבניות קוביות (מומלץ מתוצרת CIAO)

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

מלח, פלפל שחור

גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה:

מחממים במחבת שמן זית, מטגנים את פרוסות השום, מבלי שישחימו או ישרפו חלילה, מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב על אש קטנה כעשר דקות עד חצי שעה. בסוף מוסיפים מלח, פלפל ועלי בזיליקום.

 

הרכבת המנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במקביל מפשירים את התרד וטוחנים.  

2. מערבבים בקערה את הגבינות, התרד, הביצים והשום, ומתבלים במלח ופלפל.

3. כשהקונכיות מתקררות מעט, ממלאים אותן בתערובת הגבינות -  אפשר בעזרת כפית, אך עדיף בשק זילוף.מסדרים בתבנית המתאימה לתנור.

4. שופכים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים מעט פרמזן מגורדת. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.