מה צריך

מיונז חצילים

1 שן שום קטנה

מיץ מחצי לימון

1 חציל בנוני

1/4 כוס שמן זית

 

וג'יבורגר (8 קציצות)

1/2 כוס קמח חומוס + 3 כפיות

1/2 כפית אבקת אפייה

3 כפיות קמח טפיוקה או קורנפלור

1 קופסאת שימורים גרגירי חומוס (או כל קטניה לטעמכם)

1 כוס אורז אדום מבושל (או כל אורז לטעמכם)

1 שן שום

1 בצל

חופן פטרוזליה

חופן כוסברה

4 כפיות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מעושנת

1 כפית כמון

מלח פלפל גרוס

3 כפיות שמן זית

 

צ'יפס בטטה

2 בטטות

2 שיני שום כתושות

3-4 כפיות שמן זית

1 כפית פפריקה

1 כפית שביבי צ'ילי

מלח, פלפל גרוס

 

מה עושים?

מיונז חצילים

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך לאורך את החציל למשוך בשמן זית ולעטוף בנייר כסף

להכניס לתנור לאפות בין 30-40 דקות עד שהחציל רך מאוד במרכז, להוציא מהתנור ולקלף את נייר הכסף

 

 

בעזרת כף להוציא את ליבת החציל ללא הקליפה ולהניח בבלנדר

להוסיף שן שום, מיץ לימון ומלח ולעבד טוב יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה

כשהבלנדר על מהירות נמוכה להוסיף בהדרגה שמן זית עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע בהיר

לתת למיונז להתקרר מעט, להעביר לכלי אטום ולהניח במקרר 10 דקות בערך להתייצבות/

 

 

וג'יבורגר

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון לעבד יחד בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז וגרגירי חומוס עד לקבלת תערובת קצוצה (לא עיסתית!)

 

 

להעביר לקערה עמוקה ולערבב טוב עם שאר מרכיבי הוג'יבורגר

להרטיב מעט את הידיים וליצור בורגרים רחבים ועבים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן מתחת לכל קציצה

לאפות כ 40-45 דקות או עד שהבורגרים יציבים ושחומים.

 

 

צ'יפס בטטה

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך בטטות לרצועות ארוכות

לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בקערית לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים

לשפוך מעל רצועות הבטטה ולערבב טוב כך שכל הרצועות מכוסות בתבלינים

לאפות כ-20 דקות לערך או עד שהבטטות שחומות ופריכות.

 

 

לבלוג TivonEat