מה צריך

עוגה

1 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מלא

1 כף קינמון

קורט אגוז מוסקט

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2 2 כוסות גזר מגורד

1/2 4 כפיות אגפרי (או כל תחליף לשתי ביצים- רסק תפוחי עץ, בננה, זרעי פשתן וכדומה)

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס שוקולד צ’יפס או צימוקים

1/4 כוס שביבי קוקוס

1/4 כוס אגוזי מלך שבורים דק

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

 

ציפוי

 1קופסאת שימורים קרם קוקוס 18% שומן לפחות, מקוררת ללילה במקרר

1 כוס אבקת סוכר

 

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 180 מעלות

לגרד את הגזרים ולהניח בקערה עמוקה עם הסוכר, תחליף הביצה ושמן הקוקוס המומס. לערבב טוב

 

 

בקערה נוספת לערבב יחד: קינמון, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קמחים ושביבי קוקוס.

 

בהדרגה להעביר תערובת יבשה לרטובה ולערבב טוב

להוסיף חצי כוס שוקולד צ’יפס או צימוקים ורבע כוס אגוזי מלך שבורים דק ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה ומאוד בצקית

 

 

להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק (מהעמוקות) או לתבנית קפיצית 26 משומנת או מרופדת בנייר אפייה

לאפות כ- 45 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה/

 

 

ציפוי

להוציא את קופסאת השימורים מהמקרר לאחר לילה להפקיד לא להזיז אותה ממצב מאונך

לפתוח ובעזרת כף להעביר את החלק הקשיח בלבד לקערה, להוסיף כוס אבקת סוכר

לערבל יחד בטורף ביצים חשמלי 3-4 דקות עד לקבלת קרם אחיד ויציב

 

 

לשמור בקרור עד לציפוי העוגה

 

 

 

לבלוג TivonEat