מרק טום יאם (מרק תאילנדי חמוץ חריף)

המרכיבים:

1 ליטר ציר ירקות/עוף/דגים

1 פחית חלב/קרם קוקוס

1/4 כוס רוטב טום יאם

1 כף סוכר חום

 3 כפות רוטב דגים

 

להגשה:

בצל סגול

כוסברה

עגבניות שרי

נבטים סיניים

 

אופן ההכנה:

1.    מביאים לרתיחה את הציר.

2.    מוסיפים חלב קוקוס ורוטב טום יאם.

3.    מתבלים בסוכר ורוטב דגים, ומוזגים על ירקות שמיועדים להגשה כשהם פרוסים דק ומעוטרים בעלים של כוסברה.

 

מרק טום יאם

 

סלט סום טאם (פאפיה ירוקה)

המרכיבים:

1 פאפיה ירוקה גדולה

2 שיני שום

חופן שעועית ירוקה

2 עגבניות שרי

 

1 לימון גדול

חופן בוטנים קלויים

1 כף סוכר חום

 

צ'ילי אדום לפי הטעם

3 כפות רוטב דגים

 

אופן ההכנה:

1 . פורסים את הפאפיה לגפרורים, פורסים צ'ילי אדום לפי הטעם. חוצים עגבניות שרי, פורסים את השעועית לרצועות של 3 ס"מ.

2. מערבבים הכל עם מיץ הלימון, רוטב דגים, שום, סוכר ומעטרים בשברי בוטנים קלויים.

 

 

 

סלט סום טאם- פפאיה ירוקה

 

קינוח טפיוקה וחלב קוקוס

המרכיבים:

כוס טפיוקה (120 גרם)

פחית חלב קוקוס

6 כפות סוכר

פירות העונה

בוטנים קלויים

 

אופן ההכנה:

1.      מרתיחים ליטר מים, ומבשלים את הטפיוקה כ-10 דקות עד שהיא הופכת לשקופה.

2.      מסננים ושוטפים במים קרים דרך מסננת.

3.      מרתיחים את החלב הקוקוס יחד עם הסוכר, ומוסיפים פנימה את הטפיוקה המבושלת ומקררים.

 

**מגישים בכוסות אישיות ומעל קוביות של פירות ומעט בוטנים קלויים קצוצים.

 

קינוח טפיוקה וחלב קוקוס

 

***הסטודיו לבישול מציע מתחם סדנאות בישול מעוצב המציע סדנאות בישול לקהל הרחב, ימי גיבוש לקבוצות, קורסי בישול מגוונים למתחילים ומתקדמים ממיטב השפים בישראל.

בין הסדנאות והקורסים המוצעים ניתן למצוא: אוכל רחוב תאילנדי, סדנת בישול איטלקי, סדנת בישול מקסיקני, סדנת "מסביב לעולם ב-8 מנות", סדנת "קרב סכינים", סדנת סושי ומטבח יפני, סדנת קרניבורים, סדנאות שוקולד רומנטיות, סדנאות אפייה ועוד סדנאות רבות וטובות.

 

להזמנת סדנא