( 8 מנות)

 

חשבתם שחריימה מבעבע על הכירה?

דעו שהוא נפלא לא פחות באפייה!

אל תשכחו להכין מלאי נכבד של חלות,

לניגוב הרוטב הפיקנטי מכל הצלחות,

ואם הוא חריף לכם יתר על המידה,

השמיטו את הפלפלון והשתמשו בפפריקה מתוקה!

 

8  מנות פילה בלי העור, מדג מושט, בורי, דניס או סלמון

 

לתיבול הדג:

4 כפות שמן

כפית פפריקה חריפה או פפריקה מתוקה  2שיני שום כתושות

כפית מלח גס

 

לרוטב:

4 כפות שמן קנולה

10 שיני שום פרוסות

פלפלון חריף קצוץ

 5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות  2פלפלים אדומים או צהובים חתוכים לרצועות צרור כוסברה קצוצה

3 כפות רסק עגבניות

כף פפריקה חריפה

½ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית כמון

½ כפית מלח

 

 

ההכנה:

שוטפים היטב את נתחי הדג, מייבשים אותם ומסדרים בתבנית אפייה.

בקערית קטנה מערבבים את רכיבי התיבול פרט למלח ומעסים את הדג בתערובת.

זורים על הדגים את המלח הגס.

מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הפלפלון והשום ומאדים כ-7 דקות בבחישה מתמדת.

מוסיפים את הכוסברה, רסק העגבניות, המלח, הכמון ושני סוגי הפפריקה ומבשלים עוד5  דקות.

מסירים מהאש ויוצקים את הרוטב החם על הדגים שבתבנית.

אופים את הדג לא מכוסה 14 דקות בדיוק בתנור שחומם ל-c°200.

 

טיפ:

לתוספת טעם ולקבלת גוון עמוק מוספים לרוטב כף גדושה אריסה.

 

**מתוך ספר הבישול "אפרת מגישה שבת"