עמותת שפים למען השלום Chefs for peace, עושה בדיוק את זה: דרך פעילויות קולינריות מוצאים השפים את האפשרות לחיים משותפים, כאשר כל פעילות מעבירים שלושה שפים, מדתות שונות. מתי בפעם האחרונה יצא לכם לצאת לסיור קולינארי בהדרכת שף פרטי או לעבור סדנת בישול על ידי שפית מהשורה הראשונה? משתתפי הפעילויות של העמותה זוכים בדיוק לחוויות הללו. בסיור האחרון התארחו שלל בעלי תפקידים ומובילי דעה, אבל כל קבוצה שמעוניינת - יכולה ליהנות מהפעילות, בין אם מדובר בקבוצות תיירים, תלמידים מבתי ספר, עובדים שרוצים ימי גיבוש, מנהלים, או סתם חברים שרוצים לעבור את החוויה המענגת הזו.

 

עמותת שפים למען שלום

 

יום הפעילות מתחיל בסיור דרך התחנות הקטנות והשוות שהשפים הטובים ביותר רוכשים בהן את התוצרת, דרך נקודות בהן טועמים חומוס, טחינה ודברי מתיקה, סדנת בישול מקצועית ולבסוף – ארוחה נהדרת.

 

סדנת אוכל בעמותת שפים למען שלום

 

לכבוד החג, השפים של Chefs for peace  חושפים בפניכם מספר מתכונים מהמגירה האישית שלהם, ואתם מוזמנים לפנק בהם את האורחים שיגיעו אליכם.

 

סדנת אוכל בעמותת שפים למען שלום

 

סלט סלמון חי (30 מנות) – שף מוחמד עשאייר

המצרכים:

1 ק"ג סלמון חי

3 לימונים חתוכים לקוביות

4 עגבניות חתוכות לקוביות

כוס שמן זית

חצי כוס מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

סומאק לפי הטעם

שתי שיני שום

2 בצל אדום חתוכים לקוביות

מרווה 2 עלים

עלי מנגולד 2 קילו

 

ככה מכינים סלט סלמון חי

 

אופן ההכנה: לערבב היטב את המצרכים יחד ולהגיש

 

סלט סלמון חי של השף מוחמד עשאייר

 

צלעות כבש (נתח שלם) צלויות בלימון ושום (שש מנות) – שף ג'וני גוריק

המצרכים:

2 שדרות צלעות כבש (לבקש מהקצב לנקות את החלק העליון של העצם)

2 כפות שמן זית

6 שיני שום קצוצות דק

כף חרדל צרפתי

גרידת לימון

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

טבלו את הנתח במלח ופלפל

הוסיפו את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, החרדל וגרידת הלימון

עתה השרו שעתיים לפחות, או כל הלילה.

חממו תנור ל-180 מעלות

חממו מחבת ברזל יצוק כבד על הכיריים בחום בינוני-גבוה.

הוציאו את הבשר מהמרינדה, וטפחו עליו עם מגבות להוצאת הנוזלים. הוא לא צריך להיות יבש לגמרי, רק לא מטפטף.

חממו את הבשר במחבת, ארבע דקות כל צד, עד שמשחים.

הכניסו את המחבת לתנור, למשך רבע שעה כאשר הצד השמן של הבשר עם הפנים כלפי התחתית

הפכו את הבשר ובשלו עוד כ 10-15 דקות

הורידו את הטמפרטורה ל-125 מעלות, ובשלו עד שהבשר מדיום-רייר והוציאו מהתנור

המתינו עשר דקות לפני פריסת הבשר.

 

צלעות כבש צלויות בלימון ושום של השף ג'וני גוריק

 

סלט שקדים ירוקים מטוגנים – שפית חמדת גולדברג

המצרכים:

חצי ק"ג שקדים ירוקים מטוגנים

חצי פלפל אדום חתוך לרצועות

חצי פלפל חריף (עדיף אדום אבל אפשר גם ירוק) קצוץ

שתי צנוניות פרוסות

שן שום כתושה

מיץ מלימון אחד

3\1 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

2-3 כפות שמן זית כתית מעולה

שמן לטיגון

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מנקים את השקדים מהעלים, מטגנים בשמן עמוק עד שמתחיל להזהיב, מעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את השום, הצנוניות, פלפל אדום ופלפל חריף ומערבבים.

מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים ומקררים מעט.

מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

להגשה: מכינים טחינה מטחינה, מיץ לימון, מים ומלח. ללא שום!

שמים את הטחינה על צלחת הגשה, מסדרים את הסלט מעל, מזליפים שמן זית ומוסיפים מלח אטלנטי.

 

סלט שקדים ירוקים מטוגנים של השפית חמדת גולדברג

 

***לעמוד הפייסבוק של Chefs for peace

ליצירת קשר להזמנת פעילות לקבוצות: iachef2000@gmail.com