החומרים
לבצק
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
300 גרם מים
50 גרם שמן  זית
קמצוץ מלח

למלית
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת
50 גרם חמאה רכה
4 ביצים
תרד חלוט מסונן מנוזלים
מלח ופלפל שחור

 

חאצ'אפורי בולגרית ותרד

צילום: shutterstock

אופן ההכנה
להכנת הבצק
בקערת מיקסר עם וו לישה, מעבדים יחד את הקמח הסוכר והשמרים, מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים כ5 דקות לבצק אחיד.
מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים עוד כ4 דקות עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות הקערה.
מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה, אם ניתן מומלץ להשאיר את הבצק בשלב הזה, לילה לתפיחה במקרר ולהמשיך לעבוד איתו למחרת.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

להכנת המלית
מערבבים יחד את כל חומרי המלית בקערה, מלבד הביצים.

להרכבת החאצ'אפורי
מגלגלים כל כדור על משטח מקומח, לצורת גליל עם קצוות דקות יותר.
יוצרים גומחה במרכז, וממלאים במלית.
אופים כ12 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור, שוברים ביצה לכל מאפה ואופים 5 דקות נוספות

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס