בכל שקשור לנקודת הפתיחה של מסעדת רג'ינה שבמתחם התחנה בתל אביב, משחק איתור ומיקום המסעדה תפקיד חשוב . הבריזה של שעות בין הערבים, המתחם שוקק החיים שאכלס השבוע גם  את אלפי הצעירים היהודים מרחבי העולםשהשתתפו ב "שבוע תגלית בתל אביב" והעיצוב המושלם של המסעדה העניקו לי שקט פנימי שהיה חסר לי עד לרגע שהצטרפתי לשולחן הבלוגרים והוגשה לי כוס מיץ רימונים טרי, טעים ובטעם של ילדות. בחצר בית ילדותי במושב הייתה ועדיין שדרת רימונים.  בכל רגע שהתחשק לי הייתי יוצאת קוטפת רימון תוך שאני מתעלמת מהפצרותיה של אמא: "תיזהרי מכתמים"! ונוגסת בראוותנות את הגרגירים הרעננים שהתפצפצו למיץ רימונים נהדר בתוך הפה.

 

 

 

 

חזרנו לרג'ינה. מסעדת רג'ינה שבבעלותם של ציפי וניר שפריר, שוכנת במתחם התחנה בלב הפועם של תל אביב, במרחק צעידה מחוף הים. חצר פנימית המעוטרת בצמחיה ופרחים צבעוניים מקדמת את פני הבאים בשעריה וחדרי אירוח פרטיים לכל הרכב סועדים "מוצפנים" בתחומה. רג'ינה היא מסעדה יוקרתית כשרה בעיצוב אותנטי מוקפד. כמו שאר המבנים במתחם, גם רג'ינה שוכנת במבנה ארכיטקטוני ים תיכוני עוצר נשימה מהמאה ה-19. חומה ושער עשוי ברזל מקיפים את החצר הפנימית. בחדרים הפרטיים פסענו על ריצוף מעוינים, שנדליריים וינטג', דלתות ותריסים אוטנטיים.

המטבח הכשר ברג'ינה מציע את תבשילי עדות ישראל בהשראת תחנת הרכבת שאצרה בתוכה בליל של שפה וטעמים שהביאו עימם העולים החדשים בדרכם לישראל. מפגש התרבויות שנוצר בין העולים שהגיעו למתחם התחנה ממקומות שונים בעולם, היווה השראה למנות ולטעמים שבתפריט. הדג המרוקאי, העוף הירושלמי, הגולאש ההונגרי והכריך הטוניסאי. כשלצידם ציוני הדרך המעצבים בקולינריה המקומית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתפריט שטעמנו הוגשו מנות פתיחה מחומרי גלם טריים ומשובחים. מנות הסלטים היו טעימות ונדיבות וכך גם המנות העיקריות שיצאו בהמשך הערב. (לא תצאו רעבים מרג'ינה) התיבול בסלטים היה לרוב מדויק, בחלק מהסלטים מוטב היה להמעיט במידת שמן הזית. בין המנות הראשונות והסלטים היו גם: סביצ'ה טריאסטה, ליבת חצילים קלויים, טבולה, איקרה, סלט הדרים מיוחד, קוביות סלק עם בורגול (מבחינתי הבורגול מיותר), סלטי עליה מעניין שהוא בעצם סלט ירקות עם כף טחינה ואגוזי מלך שהפכו אותו לשילוב מנצח! לחם הבית היה חם וטרי והוגש עם שמן זית  ומטבל סלסה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בעיקריות ככבו שווארמה הודו, גולש הונגרי, קציצות דג, עוף ממולא בטעם בייתי עשוי במידה הנכונה, דניס צרוב עם קונפי עגבניות שרי ומוסקה של פעם. יין ומשקאות טריים ליוו את הארוחה. בין הקינוחים הוגשו צנצנת שוקולד וקפה וקינוח לוטוס.

 

 

אהבתי את המנות. הן נדיבות, טריות ומוגשות צורה אסטטית מעוררת תאבון. מסעדת רג'ינה נכנסה לרשימת המסעדות שאשוב לפקוד בשנית. 

 

ניתן לקיים במסעדה אירועים בסדרי גודל שונים בחדרים הפרטיים או בגינה האחורית. התפריטים בהתאם לצרכי הלקוח. להזמנת שולחן היכנסו לכאן.

 

 

רג'ינה גם בפיסבוק

 

 

 

 

רג'ינה טלפון: 03-7367474מתחם התחנה (מבנה 10)נווה צדק, תל אביב

HAPPY HOUR  ברג'ינה כל יום חול בין השעות 17:00-20:00

תקבלו 1+1 על כל סוגי  האלכוהול 

 

שעות הפתיחה

בימים  א-ה 11:00- אחרון הסועדים

קבלת שבת בימי שישי 11:00- כניסת השבת

שבת מיציאת השבת - 23:55  

 

 

 

 

ריקי ברוך בלוג בחירות נכונות