אומרים שאנשים שגרים ליד הים מפסיקים בשלב כלשהו לשמוע את רחש הגלים, כי הם לוקחים את הפלא הזה – הים – כמובן מאליו. מזל שלנו שביום-יום אנחנו לא גרים ליד הים' כי בכל רגע נתון במלון חוף נחשולים מלמלנו בשקט או שאגנו בקול "מדהים פה".

 

צילום: אסף פינצ'וק

 

אנשים, ואנחנו ביניהם לפני הולדת הצאצאים, טסים חצי עולם ליעדים כמו מקסיקו, קוסטה ריקה או תאילנד כדי לשהות במקום כמו נחשולים. החול רך ונעים, המים תכולים, החדרים מפנקים, האוכל טעים והמיקום מנצח. המלון קיים עוד משנות ה-70 בגרסה קיבוצית, ועד היום יש במלון חדרים צמודי קרקע פשוטים ובסיסיים (אבל הנוף אותו נוף). במהלך השנים הוסיפו הקיבוצניקים עוד ועוד חדרי אירוח, יותר ויותר מפנקים ומאובזרים כדי להתאים לטעמו של הקהל המתעדן. השיא - לעת עתה - הגיע לפני כשנתיים אז בנו אגף סוויטות מרשים, מעוצב ומוקפד לעילא. "אין עוד מקום כזה בארץ", הסכמנו בנינו. 

בקומה התחתונה נמצאים חדרים עם בריכה פרטית צמודה, בדיוק מה שזוג צריך בחופשה רומנטית. אנחנו, שהגענו בהרכב משפחתי מלא של שני הורים ושלושה צאצאים, הבטנו על הבריכות מלמעלה מהסוויטה העליונה עם המרפסת האדירה הפונה לים. מכל מקום שמביטים יש מלוא העין ים וים, יש יותר מרגיע מזה?

 

צילום: אסף פינצ'וק

 

מה אוכלים? התשובה היא מה לא. את הארוחות של דרי הסוויטות מגישים במסעדת החוף, אולי המבנה היפה ביותר שיש בקרבה כזו לקו המים. מבעד לזגוגיות הענק תוכלו לראות רק חול וים, תפאורה מושלמת לכל ארוחה, גם עם צאצאים זבי חוטם. בבוקר מוגש בופה עשיר, עם כל הדליקטסים שתוכלו לדמיין, כולל שורה של דגים מעושנים, כובשים ומלוחים; גבינות רכות וקשות משובחות; סלטים על בסיס ירקות עונתיים; מאפים; מנות ביצים שונות; פירות אקזוטיים (ליצ'י, אננס, מנגו); קינוחים; מוזלי; לחמים ועוד. אגב, ארוחת הבוקר העשירה פותחה גם לקהל הרחב (תמורת 85 שקל לסועד בלבד, שווה כל גרוש). ארוחות צהריים וערב אפשר לאכול גם כן במסעדת המלון (בתשלום נוסף) או לנסוע כמה דקות לזכרון יעקב על שלל מסעדותיה.

והמחיר? לא מדובר בתענוג זול. מ-790 שקל לחדר רגיל ללילה בקיץ ועד 2,150 שקל ללילה בחדרי בוטיק ים \ סוויטות ג'וניור. ואם אתם חושבים שבחו"ל זה יעלה פחות, תחשבו שוב. אפילו ביוון, הקרובה יחסית, לא תמצאו מחירי טיסה ונופש זולים ביולי-אוגוסט.

 

צילום: יוליה פריליק-ניב

הים פותח את התיאבון | צילום: בועז לביא

 

מה עושים? טוב ששאלתם

בעיני, הים מספק את כל חבילת הבידור שצריך. דרך המלון אפשר לתאם שיט קיאקים, סאפים, גלשני גלים, גלשני רוח, סירות פדלים ועוד פעילויות ימיות. מקיץ 2016 אפשר לחוות צלילה (ביום טוב) בשיתוף מועדון "אקווה דור", המציע צלילות היכרות, צלילות בעקבות אוצרות אבודים (ויש כאלו בשפע!) ואפילו צלילות לתעודת כוכב אחד.

לא בכדי נחשב חוף נחשולים לאחד היפים בארץ, הוא מפורץ ובנוי בצורה המותאמת לא רק לרחצה ושכשוך אלא גם למגוון פעילויות ספורט רטובות, חלקן חינמיות לאורחי המלון עד גיל 18. אנחנו ניצלנו את שעות בין הערביים הנעימות לשיט בסאפ, הלהיט הימי התורן. האזור כולו היה חלק מנתיב סחר ושיט קדומים, בשל המבנה הייחודי הטבעי שלו, והייתה באזור התיישבות שוקקת לפני יותר מ-4,000 שנה. הקיבוצניקים לא המציאו את המיקום האסטרטגי, הם רק למדו מההיסטוריה ויישמו בהצלחה.

 

צילום: אסף פינצ'וק

 

סיור מודרך מרתק בחוף: כדי לגלות את העבר המסעיר של האזור ולשמוע על התגליות הארכיאולוגיות שהתגלו כאן בכמויות (למשל התותח של צבע נפוליאון וכעת מחפשים עוד אחד) מומלץ מאוד לצאת לסיור עם ד"ר קורט רווה, תושב קיבוץ נחשולים וארכיאולוג (ימי ויבשתי), שהיה שותף למציאת כ-30 ספינות טרופות ואוצרות נדירים ומשמעותיים, חלקם מוצגים במוזיאון המזגגה (ראו מידע בהמשך). הסיור נערך מדי שבת ב-11:00 בחינם לאורחי המלון (הרשמה בטלפון 04-6399533).

מוזיאון המזגגה: חלק מהממצאים הארכיאולוגיים לא נדדו רחוק מדי ומוצגים מוזיאון המזגגה בסמוך למלון. המבנה עצמו מעניין והוקם ב-1891 בידי הנדבן הידוע, הברון רוטשילד, כדי לייצר בקבוקי זכוכית לתעשיית היין הענפה שייסד באזור. 

פארק הדיג מעיין צבי: אם אתם עוזבים את מתחם המלון, יש באזור כמה אופציות מצוינות לבילוי משפחתי. למשל פארק הדיג מעיין צבי, הפועל כבר שנים בין בריכות הדגים של קיבוץ מעגן מיכאל, על שפת אגם טבעי ונחל דליה. במקום דיג (תפיסה ושחרור) לילדים ומבוגרים, מגלשות מים ובריכה קטנה, שיט באגם, טיולי סוסים ואופניים ועוד פעילויות מרעננות. 

מי קדם: בפארק אלונה תוכלו לצאת למסע רטוב ביום לוהט, הכולל הליכה בניקבת מים רומית עתיקה החצובה בסלע ובה זורמים מי מעיין קרירים וצלולים. הולכים בליווי מדריך\ה עם פנסים בחושך מוחלט לאורך 280 מטרים במים המגיעים לעומק מקסימלי של מטר ומדמיינים שאנחנו בסרט של אינדיאנה ג'ונס לפחות. תענוג לילדים ולמבוגרים כאחד (הכניסה בתשלום, 04-6388622, למידע על מי קדם ולאירועי קיץ נוספים של עמותת התיירות "כרמלים"', למשל הקרנות סרטים ופעילויות בשקיעה ובערבי הקיץ בגני הנדיב ועוד).

 

 

סיור עששיות ברמת הנדיב: אם לא בוחרים בפעילויות רטובה, חם לטייל ביום במהלך חודשי הקיץ. בשביל זה בדיוק נולד הרעיון של סיור ערב בגני הנדיב, לאורן של עששיות צבעוניות. סימה, המדריכה התוססת שליוותה אותנו, ריתקה את הילדים בסיפורים על חיות הפעילות בלילה, על דורבנים שזללו כרובים, על הברון הנדיב שהקים לא פחות מ-44 יישובים בארץ ישראל, על גינת הריחות החדשה ועוד ועוד. הילדים, וגם ההורים, נהנו מכל רגע והיו מוכנים להעביר בגני הנדיב המטופחים את כל הלילה... (הסיור בתשלום ובתיאום מראש). 

אירוח דרוזי: עמים וטעמים ופרויקט אל כרמל פותחים חלון לעדה הדרוזית בעוספיא. בתיאום מראש יוצאים לסיור מודרך בכפר ובבתי התושבים, שומעים על הייחוד של הדרוזים החיים בארץ, אוכלים ארוחה דרוזית אותנטית (וכשרה) וצופים במופע פולקלור. מרתק.