5 עגבניות חתוכות (לשמור את הכובע ולרוקן עם כפית את בשר העגבנייה. לשמור על המיץ)

1/2 כוס קינואה שטופה

1/2 כוס אורז לבן (טילדה)

1 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

תרד/מנגולד/עלי סלק קצוצים (כוס של עלים)

שמיר קצוץ

1/2 כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה

2 עגבניות קצוצות

 

 

לרוטב העגבניות:

5 עגבניות חתוכות

1 שן שום

1 רסק עגבניות קטן

1 כפית סוכר

 

אופן הכנה:

1.    מחממים מעט שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את הקינואה , האורז ומערבבים.מוסיפים את בשר העגבניות ואת ה-2 עגבניות הקצוצות ומתבלים במלח,פלפל,1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה.מוסיפים את העשבים.

2.    ממלאים כל עגבנייה בתערובת הקינואה והאורז

3.    מכינים את הרוטב:

5 עגבניות טריות קצוצות

1 שן שום קצוצה

מלח,פלפל,1/2 כפית סוכר לבן,1/2 כפית פפריקה

1 מיכל רסק עגבניות קטן.

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים סיר עם מעט שמן זית ומזהיבים את השום. מוסיפים עגבניות טריות.

2.    מוסיפים תבלינים ו1/2 כוס מים רותחים.

3.    מוסיפים רסק עגבניות ושום מים.

4.    מתקנים תיבול.

5.     לאחר שהרוטב מושלם נוסיף את העגבניות הממולאות נסגור  עם "הכובע"  .משך הבישול יהיה 40 דקות