מרכיבים:

4 יח' שניצל ברוקולי

כוס עדשים ירוקות מבושלות עד לריכוך ומקוררות

כוס עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך ומקוררות

½ כוס אפונה ירוקה מבושלת ומקוררת

1 כוס קוביות בטטה אפויות

פטרוזיליה

 

מרכיבים לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 כף סילאן

1 שן שום כתושה

צרור פטרוזיליה לקישוט

מלח פלפל

 

אופן הכנת הרוטב:

שמים את כל המצרכים לרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.

שומרים בקירור עד לערבוב עם הסלט.

 

אופן הכנת הסלט

מרתיחים בטטה אחת עד לריכוך, לאחר מכן מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות.

מניחים בתבנית על נייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית וסילאן לפי הטעם ומכניסים לתנור לחום גבוה עד להזהבה, מניחים לצינון.

מערבבים בקערה: עדשים ירוקות, עדשים כתומות, אפונה ואת קוביות הבטטה המבושלות. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

 

במקביל מחממים בתנור את השניצל ברוקולי, עד להזהבה ומניחים לצד הסלט.

 

ניתן לקשט עם  פטרוזיליה קצוצה מעל המנה.

 

לצפייה במתכון: