פסטה בולונז טבעוני
איך לעשות רוטב "בולונז" הידוע בכינויו "כמולונז" רק מירקות טריים? למעשה כשניגשים להכנת "כמולונז", אנו מחפשים רק תחליף לבשר. שאר ההכנה המסורתית נשארת ללא שינוי. הירק בו אני משתמשת שדומה במרקם ובטקסטורה הינו פטריות. הפטריות סופגות טעמים, מתכווצות בחום ונשארות סיביות ועסיסיות כמו בשר.
איך עושים?
החומרים הדרושים:
מחבת בגודל 28 לפחות בעלת מוליכות חום גבוהה
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
3 מקלות סלרי קצוצים ללא עלים
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 חבילות פטריות חתוכות לקוביות
700 גרם עגבניות מקולפות וחתוכות ( טריות/שימורים)
מים בהתאם לצורך
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אורגנו לקישוט ולטעם
שמן זית
הכנה:
צורבים את הפטריות על מחבת עם 3-4 כפות שמן זית עד שהן מקבלות צבע שחום ומעט התכווצו. מעבירים לקערה יבשה. בנתיים מניחים על המחבת את שאר הירקות עם 3 כפות שמן זית ומכסה סגור. מפעם לפעם מערבבים עד שהירקות משחימים מעט.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים מעט ולאחר מכן את העגבניות ומעט מים לפי הצורך. מערבבים ומעבירים לאש נמוכה לשעה וחצי שעתיים עד למצב של איחוד טעמים וצמצום הרוטב. מוסיפים תבלינים ומגישים על פסטה.