עוגיות:

150 גרם חלבון ביצה

350 גרם אבקת סוכר

35 גרם סוכר

180 שקדים מולבנים טחונים

2  טיפות צבע מאכל סגול

 

 

אופן ההכנה:

1.    יומיים לפני מפרידים את החלבונים מהחלמונים ושומרים במקרר.

*עם החלמון הטרי אפשר להכין עוגיות אלפכורס אך חשוב לא לשמור חלמון טרי יותר מכמה שעות (בקירור).

2.    טוחנים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר במעבד מזון לקבלת אבקה דקה במיוחד.

3.    מקציפים 100 גרם חלבון לקצף יציב וחלק

4.    מקפלים בעוצמה אל תוך המרנג את תערובת השקדים, כך שהקצף "ייפול" ( ייאבד מנפחו כ 30%) ונקבל תערובת אחידה

5.    מוסיפים את יתרת החלבון ומערבבים עם מטרפה קשיחה לתערובת חלקה

6.    מוסיפים את צבע המקרון וממשיכים לערבב עד שהצבע מתפזר באופן שווה

7.    ממלאים שק זילוף בתערובת המקרון

8.    מזלפים על הסילפט עיגולים בקוטר של 2 ס"מ עם מרווחים ביניהם (כל עוגיה צריכה לשקול כ- 5 גרם לפני האפייה)

9.    חובטים את תבניות המקרונים על שולחן בכדי שהמקרונים יתרחבו לקוטר של 3 ס"מ

10. נותנים לתבניות לעמוד כ – 10 דקות לפני האפייה שהמקרונים יתייצבו על הסילפט

 

אפייה:

 

       אופים 13 דקות בחום של 130 מעלות. פותחים את דלת התנור

   לשחרר את כל האדים,וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך

   שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין.

   אופים 15 דקות נוספות

 

 

כדאי לדעת

* ניתן לאפות את עוגיות המקרון ולשמור סגור היטב במקום יבש

  (לא בקירור) זמן ממושך.

* ניתן להכין את המילוי (מתכונים מצורפים) ולשמור בקירור עד

   ארבע ימים.

* את המקרונים הממולאים יש לשמור בהקפאה

* שקדים מולבנים טחונים, מחיות פרי איכותיות, מחית פיסטוק,

   צבעי מאכל נוזליים למקרון וכל שאר המוצרים המיוחדים

   ניתן למצוא היום בהרבה בחנויות קונדיטוריה מתמחות

 

מילוי דבש לבנדר

75 גרם שוקולד לבן

150 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם דבש

75 גרם שקדים מולבנים טחונים

1 גרם לבנדר

 

אופן הכנת מילוי למקרון

1. מרתיחים את השמנת עם הלבנדר ויוצקים דרך מסננת לסינון

    פרחי הלבנדר לתוך קערה עם השוקולד, הדבש והשקדים

2. מערבבים עם מטרפה  עד שהשוקולד נמס היטב

4. מקררים לשעתיים לפחות

5. ממלאים שק זילוף ומזלפים על מחצית מכמות עוגיות המקרון

   (כ 5 גרם מילוי לכל מקרון)

6. סוגרים עם עוגית מקרון נוספת

7. שומרים במקפיא עד ההגשה.