החומרים:
¾ כוס אבקת חלב
90 גרם גהי
4 כפות חלב
100 גרם ריקוטה
1/3 כוס קמח
50 גרם סולת
¼ כפית אבקת אפייה

לסירופ:
½ 1 כוסות סוכר
¼ 1 כוסות מים
6 חוטי זעפרן
מספר טיפות מי ורדים

 

 

אופן ההכנה:

סירופ סוכר: 
מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הסירופ.

 

להכנת הבצק: 
1. מעבדים אבקת חלב וגהי למרקם קוסקוס, מוסיפים חלב ומערבבים . ניתן להוסיף עוד מעט חלב במידת הצורך.

2. מחממים את התערובת כ2 דקות על להבה קטנה, היא תתפרק מעט וזה בסדר, מערבבים עד שהשמן נטמע חזרה. ממשיכים לערבב על אש קטנה עד לקבלת בצק אחיד.
3. מצננים , מוסיפים לתערובת ריקוטה, קמח, סולת, ואבקת אפייה ולשים לקבלת  בצק רך ומעט דביק.
מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח 5 דקות.

4. מכינים את הכדורים ומטגניםמשמנים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4-3 ס"מ.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק בחום נמוך ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6. מחממים את הסירופ וטובלים את הכדורים לכ-4 דקות, ומעבירים לצלחת בעזרת כף מחוררת.

מומלץ לאכול חם.

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס