החומרים:

לבצק:
1/2 שקית שמרים טריים

50 גרם סוכר

½2 כוסות מים
4 כוסות קמח

 2 ביצים

קורט מלח

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
½ כוס דבש
2 מקלות קינמון

 

 

אופן ההכנה:
להכנת הסירופ:
מרתיחים את כל החומרים בסיר עד להסמכה ומצננים.

להכנת הבצק:

1.    ממיסים שמרים וסוכר בקערה עם מים חמימים. ממתינים כ 10- דקות עד שבועות מופיעות על פני הקערה.
2. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים קמח, ביצים ומלח, ומעבדים לבצק אחיד.
3. מכסים במגבת ומתפיחים עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
4. מחממים בסיר שטוח ועמוק, שמן על להבה בינונית.
5. מכיני קערה קטנה עם שמן, טובלים כף גלידה קפיצית בשמן, ולאחר מכן בתערובת הבצק, ומוזגים לשמן הרותח לטיגון.
מטגנים להזהבה ומוצאים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
6. מעבירים את הסופגניות לצלחת עמוקה, מספיגים ברוטב ומגישים.
 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס