חלת דבש, צימוקים ושקדים חגיגית
חלה טעימה בצורה יוצאת דופן, מיוחדת, רכה ואווירית, מתוקה ומושלמת לצד הקפה של בוקר שבת
הרכיבים:
500גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
2 ביצים
3/4 כוס חלב פושר
50גרם דבש
1/2 שמן קנולה
1כפית מלח
להברשה:
1ביצה טרופה+ 1 חלמון
לציפוי אחרי האפייה:
1/2 כוס דבש
3 כפות מים
שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל החומרים מלבד שמן ומלח, כ-5 דקות עד שהבצק אחיד.
מוסיפים שמן ומלח ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ולשים לקבלת כדור חלק.
מחלקים את הכדור ל-3 ומגלגלים כל חלק ל"נקניק".
קולעים לצמה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מברישים את החלה בתערובת הביצה, ואופים כ-45 דקות להזהבה.
מחממים סילאן ומים , מברישים בנדיבות את החלה בעודה חמה ומפזרים את השקדים הפרוסים.